Djuriskt

Maria Lundmark HällstenMonster???

Vi har, som jag skrev i presentationen, 2 norska skogskatter. Dom ser så mjuk och go ut att dom aldrig skulle göra någon något ont. Men skenet kan bedra, jag lovar.

Nä, dom bits inte eller river en i skinnet men dom hittar på allt jäkelskap man kan tänka sig. När Enya var några månader gammal så drog hon iväg genom rummet, sladdade in i vårat sovrum och sedan bullrade det till därinne. Jag gick dit och då hänger hon som en fladdermus, upp och ner i gardinen och ser helt vild ut.

Dom lossar en hel del päls och blev med tiden portförbjudna i vårat sovrum, det kändes inte roligt då man lyfte täcket och en halv katt fladdrade iväg i luften, ja det gick ju bra att stänga dörren?ett tag, en natt då vi somnat blir det ett j-kla liv, dörren slängs upp och katterna formligen flyger rätt upp i sängen och landar på oss. Dom har lärt sig att öppna dörrarna. Då stämde ju Jennifers historia om att dom varit in till henne också, vi som trodde att hon drömt.

Klura ett tag och kom på att vi skulle vända dörrhandtagen uppåt, vilket vi nu gjort och då är vi fri från nattliga besök. Däremot tar dom gärna en boll eller annan leksak och kommer in i köket där dom ’bollar’ grejen mot våran sovrumsdörr, och det lever om.

Jag vaknade en annan natt av ett ruskigt ljud, jag trodde att hela hyllan med porslin hade brakat i golvet. Jag kastar mig upp ur sängen och kutar ut i köket, där sitter Enya med ögon stora som tefat, från teverummet hörs ett obekant ljud och det kommer in mot köket. Det är Eloise, hon har en papperskasse runt halsen, och för varje steg hon tar så trampar hon på den, dessutom är hon stressad och går inte, utan springer i 120, jag har svårt att få stopp på henne men lyckas trampa fast påsen nästa varv hon kommer och då blir det äntligen tyst. Hon och syrran är sedan ovänner i 2 dagar, Enya bara fräser så fort hon får syn på Eloise, men det ger sig till slut.

Det var en kort presentation av våra husdjur, fler historier kommer säkert. Ha en bra onsdag, spara energi och ladda inför påsken.

En kommentar

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Det blev fel när jag skrev vem som tagit bilden, bilden jag hade tänkt sätta ut funkade inte så jag tog en bild som vår dotter, Jennifer Lundmark Hällsten har tagit, jag glömde sedan att ändra namnet och nu vet jag inte hur man redigerar det. Det är iallafall hon som ska ha äran av att ha tagit ett fint kort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten