Trasiga skor och katter

Var och hälsade på en ’gammal’ klasskompis igår. Det är inte så ofta vi pratar med varandra eller att vi träffas men när vi gör det så blir det ganska intensivt. Mycket som ska diskuteras, luftas och pratas om. Det är roligt. Egentligen är det nog så man ska ha det. Tänk om man träffades varje dag, vad skulle man då prata om? Ja okej om det handlar om arbetskamrater, dom träffas ju förmodligen nästan varje dag, men det är ju inte riktigt samma sak som en riktig vän. Men det ska man väl i och för sig ha osagt, det finns väl dom också som är riktiga vänner och arbetar ihop, men jag tror inte att det är så himla vanligt. Man skiljer nog på arbete och fritid. Och är man riktiga vänner på arbetet så kanske man inte planerar så mycket fritid ihop, man har ju som redan hunnit umgås en hel del.

Nåväl, jag fick då uppdatera min sko samling. Hon hade några par som skulle avvecklas och som inte har många kilometer under sulorna så dom fick jag ta. Passar mig alldeles utmärkt. Jag har aldrig nött ut så många par skor i mitt liv som jag gör nu. Kan det bero på alla promenader, ja antagligen. Men en viss del får man nog skylla på kvaliteten också. Inte är det lika bra skor som finns idag som det gjorde för 20 år sedan. Vinterskorna som man inhandlade och började använda i slutet av november höll tills i februari, 3 månader, sen blev dom den där modellen som bara tål torra fina vägar och inget slask. Fast det är säkert så att om man betalat 1000: – istället för 350: – så hade dom kanske hållit 3 månader längre, än dom gjorde nu.

Fick ett sms iförrgår från äldsta dottern, det var en galen kyckling som skriker och lever om, låter som hackspetten dom visar på julafton, sen står det att jag var först att önska dig glad påsk så då får du köpa ett påskägg till mig, önskar att jag kunde visa er hur det ser ut. Jag skickade iaf sms:et vidare till min chef, hon tyckte det var det bästa hon fått någon gång och skulle skicka det till några stycken, ja sa jag men du har väl lagt märke till att kycklingen visar arslet, jag menar så att du tänker på vem du skickar det till. Kan ju bli lite galet om det skulle skickas till några ’viktiga’ kunder, det kan ju misstolkas.

Apropå miss, kom att tänka på katter. Vi satt, för några år sedan, ute vid elden (en grill som vi eldar ved i) uppe i stugan, då kom en man som bor däruppe året runt och frågade om det var någon av oss som sett K-F. K-F tänkte vi, och man kunde riktigt se hur hjärncellerna arbetade på alla som satt däruppe, vad är K-F för förkortning till för namn, hm, Karl-Fredrik, Kurt-Fabian, nä vi gick bet och frågade honom, och vem är K-F? Jaaamen kattfaaan, svarade han. Det var tydligen inte första gången som deras katt var på rymmen och han var måttligt road av att jaga honom runt stugorna.

Och med dom orden önskar jag er alla en riktigt trevlig skärtorsdag, skär som förövrigt inte betyder skär som i att skära bröd, inte heller skär som i rosa, inte ens skär som i Stellan Skar-sgård (ha nu har jag varit rolig för idag), nä utan skär som i ren och skär lögn. Ha det!

3 kommentarer

  1. Trevis Stone

    Jag måste säga att den där Elden upp i stugan låter intressant ! Vad gör man? sitter ni bara runt den å tittar?

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Nu tror jag ju att just Du vet vad vi gör runt den elden, jag kan läsa baklänges, you know 😀

    Vi grillar korv, kokar ”lapp” kaffe, sitter runt elden, under paraply om det så behövs, och bara njuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten