2 våfflor till 12 personer

Så var det dags för ännu en knäpp dröm.

Jag skulle bjuda på lunch, uppvärmda våfflor. Vi var 12 personer och jag hade 2 våfflor, men se det både räckte och blev över och jag vet att jag riktigt funderade på hur detta var möjligt, jag som gruvat för att det inte skulle räcka till. Om det skulle vara någon direkt bjudmat vet jag inte heller, uppvärmda våfflor är inget jag brukar rekommendera.

Att det var långfredag igår kändes nästan av, det var bara sk-t på teven och tiden gick lite långsammare än normalt. Hörde av grannarna som var med ute på promenaden igår att när dom var liten så var det verkligen en låååång dag, man fick inte leka, och spelades det musik så skulle det gå i moll. Kan tyckas vara lite överdrivet idag.

Min mamma berättade att när mormor var ung och skulle konfirmeras så skulle man ju ha en vit dräkt på sig, om familjen inte hade råd att sy upp en sån dräkt så fick man låna en av kyrkan, men tror ni att den var vit? Nä då skulle det verkligen pekas ut vilka som inte hade pengar, dräkten var då svart. Så vi får nog vara glad att vissa saker har förändrats genom åren.

Själv valde jag att inte konfirmeras, jag var inte intresserad. Men jag läste barnens bibel och kunde tycka att den var lite intressant, men sen utövade jag en viss översittare förmynderi över min lillebror, jag skulle passa honom när våra föräldrar skulle in till samhället (Malå) och handla, Malå som jag för övrigt kallade den gudsförgätna hålan, då jag var i 15 årsåldern och inte tyckte att det var roligt att åka dit. Nåväl min bror fick inte lämna rummet utan han skulle hållas med Guds tukt och förmanelse, fråga mig inte vart jag fick detta ifrån kanske tillfälligt hjärnsläpp, lite synd om lillebrorsan var det ju onekligen.

Nu ska jag koka kaffe och gå över till verkstaden och bjuda min mekande man, Åke, på en kopp. Han är där och sätter in en racestol i camaron, åt mig. Det är lite säkrare då man får trä säkerhetsbältet genom stolen och inte bara ha dom liggande på axlarna. Ha en bra påskaftonskväll, det tänker vi ha.

3 kommentarer

  1. Theresé (dottern)

    …som sagt, så att… Anders kom hem och tyckte att det var riktigt skönt att jag inte har någon häst häromdagen. (Han var irriterad på en kompis tjej som hade ringt och skällt ner den här killen för att han inte var hemma när hon skulle ta in hästen) Diskussionen fortsatte och jag påpekade att jag väl också kan bli arg, men väl har överseende med att arbete, sent på kvällen, ibland är nödvändigt. (Men då måste man ju få veta av det innan) Så gick vi i säng, och den natten drömde jag med… Jag drömde att Anders hade häst!!! (Inte jag)! En svart en… Alla hade hästar istället för bilar, och vi blev så klart stoppade av polisen, för att blåstest. Jag vaknade upp med ett sådant där hastigt, djupt andetag, sittandes upprätt i sängen, klarvaken. Man kanske kan säga att de känslorna om häst då var ömsesidiga!

  2. Pingback: Bjudmat Konfirmation – KINECTIMALS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten