Matte och häftmassa

Maria Lundmark Hällsten

Helena kommenterade min blogg och skrev om att man kunde behöva hjälp för mellanstadiematten. Det är precis så det är i den här familjen, jag kan ge ett konkret exempel.

Jennifer gick i tredje klass ifjol och vi föräldrar skulle då bistå vid hennes hemläxa i matte. Jag kommer inte ihåg själva talet men det stod om talkamrater. Jaha, och vad i hela – är talkamrater? Jag begrep inte ett smack, vi hade då minsann inga sådana då jag gick i skolan. Jag fick ta hundbenet och bege mig till skolan och fråga fröken. Det är ju nästan så man får skämmas. Men å andra sidan, då hon hade förklarat så var det som givet hur det skulle vara, men fråga mig inte idag vad det betyder. Där ser man också vilket intresse man har av matte, inte ett dugg. Och nu över till kattbilden.

Det kanske inte syns så bra på kortet men katten ligger med huvudet mot ett prydnads päron som vi har stående i fönstret. Om man inte visste bättre så ser det ju ut som trolleri, hur kan det stå kvar där när hon lutar sig emot det? Mjo, svaret är häftmassa.

Jag har varit tvungen att sätta fast massor av saker med just häftmassa, blomkrukor och prydnadsföremål och ibland glömmer man av sig själv och försöker rycka lös saker som sitter fast som i berget.

Ni som har katter vet ju att dom ibland kräks upp hårbollar. Man blir oftast förvarnad eftersom dom ger ifrån sig ett läte. Enya satt en dag på mattan och började låta misstänksamt, Åke stod i hallen och jag sa åt honom att flytta katten från mattan. Han tar tag i hallmattan och ska rycka undan den men det blir tvärnit, jag hade nämligen satt fast mattan med matt tejp. Jag var så less på att alltid måsta dra till mattorna efter katterna som gjort rivare på dom, sen gillar dom ju också att krypa in under dom, med stor risk att man klampar på dom om man inte är uppmärksam. Det kunde ju ha slutat illa, han kunde ha åkt på skallen men lyckades hålla balansen. I alla fall den här gången. Ha en bra dag och ni som inte tycker om regn, kom ihåg att det kommer alltid nya dagar och imorgon har dom lovat sol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.