Bröderna Slut

Åke hade en gång i tiden en hund, Bronco hette han och var av rasen karelsk björnhund. När vi träffade varandra hade även jag en hund, en chow-chow med det ’ovanliga’ namnet Lady. Ja det var inte jag som döpte henne utan hon hade redan det namnet då jag fick henne.

När vi sedan flyttade ihop så fick hundarna bli kvar hemma hos respektive föräldrar, mest för hundarnas egen del, dom var inte så unga längre och hade bott till största del av deras liv, just hemma med föräldrarna.

Elsie, Åkes mamma var en sån här liten sprallig, lättviktare som när hon inte åkte rutschkana med Theresé, så bakade hon bullar eller sprang runt på gården med hatten nerdragen över ögonen för Theresé tyckte att det såg hysteriskt roligt ut när farmor inte visste åt vilket håll hon var på väg, så kunde hon ta en promenad med hunden. Den gången jag nu tänkte dela med mig av är när svärmora, Elsie, gick ut med hunden och slutade på akuten.

Han var nu inte den mest lydiga hunden, Bronco, och mannen som talar med hundar, Ceasar, hade nog haft en del att säga om honom, Bronco ville nog gärna styra åt vilket håll dom skulle gå, och i det här fallet så hjälpte det nog föga vad Elsie sa, hon hade inte så mycket att sätta emot.

Nåja, dom gick förbi hos grannen längre ner på västerslätt och Elsie skulle gå in en sväng där. Hon tar kopplet (en sån där klump som drar in bandet automatiskt) och slänger det några varv runt staketet, då får Bronco syn på ett annat djur och sätter fart. När kopplet tar slut så börjar den plötsligt vevas upp runt staketet och när det släpper så kommer den flygande i 120 och smäller Elsie rätt i pannan.

Det blir ett akut besök och ihop syning i pannan. Det som var lite roligt i den här berättelsen var att just då var Bröderna Slut med låten har du hunni bunni hunn, så himla populär. Elsie skrev ett brev till dom och berättade sin lilla historia, vilket dom tydligen uppskattade för dom skickade ett signerat exemplar av skivan till henne.

Önskar er en trevlig fredag, jag och Kerstin ska ut och gå nu på morgonen, ja det kan nog hända att även Janne hakar på och Birgitta om hon känner sig bättre i knäet, sen tänker jag sätta mig bakom väggen ett tag och insupa dagens sol.

Javisst ja, inte att förglömma, Åke har namnsdag idag och då vill jag önska ett stort grattis till honom *big hug to you* Grattis’

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.