Plantering

Börjar med att önska Janne och Kerstin en trevlig resa till Rhodos, dom blir nu borta en vecka så jag får ta mina promenader själv, eller vi får se, Birgitta sa att hon eventuellt kunde hänga med någon dag.

I måndags fick jag följa med blom experten Ullis, på tegs trädgård för att införskaffa blommor som Jennifer tänkt plantera i en större bytta som sedan ska ut på gården.

Jag har absolut ingen hand om blommor, jag vet hur en maskros ser ut, och givetvis liljekonvaljer, för det är något som min man Åke alltid plockat med sig hem på min födelsedag. Dom är inte bara fina utan luktar väldigt gott också, inte maskrosorna utan liljekonvaljerna förstås.

Vi fick en orkidé av Theresé svärföräldrar för 1½ år sedan och det måste vara den mest tacksammaste blomma vi ägt någon gång. Den har blommat under hela den tiden, när första kvisten blommat ut så har den genast skjutit nya. Jag har sagt till Jennifer att när blommorna håller på att dö så brukar dom i ett desperat skrik på hjälp, blomma för fullt så hon antydde att den där blomman har varit döende länge nu. Hm, ja jag kanske har fel ändå. Eller så kan det ju vara att det inte gäller alla blommor på planeten.

Nu ska det då bli spännande att se om det blir något av dessa blommor som jag köpte, kanske man får blodad tand. Annars kan man ju alltid så lite smörgåskrasse, det är väl något man inte kan misslyckas med 😀

På kvällen var det ju bastukväll som jag skrev igår, och då undrade dom andra vad jag köpt för blommor -ehhh, ja sa jag, 2 blåa som ska stå uppåt och 2 röda likadana men som ska hänga, 2 gula och en orange sak. Det svaret säger väl allt om mitt intresse av blommor. Tur att Ullis ska komma hem till oss och plantera när det är dags att ta ut dom, hon som vet hur dom förhoppningsvis kommer att se ut, och hur man då på smartaste sätt sätter ner dom i baljan. Ha en bra dag allihop!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.