Torrbollar

Börjar dagens blogg med att hälsa Kerstin och Janne välkommen hem, hur känns det att befinna sig på svensk mark igen? Inte världens bästa väder men det blir bättre, för eller senare, och det är lika säkert som att alla dagar är oskrivna i början.

Jag och Ingegärd satt ute i solen på måndagseftermiddagen. Hon hade varit inne och rullat ett kilo köttbullar på förmiddagen. Jo sa jag, jag har gjort köttbullar 2 gånger, det bidde inga köttbullar till middag utan köttfärssås. Jag fattar inte vad jag gör för fel. Det räcker med att titta på dom så rasar dom ihop, snacka om torrbollar. En sån gång är det tur att det finns mamma scans, dom kan man alltid lita på, minsann.

Jag och min kusin, Anna, fick en gång för längesedan det delikata uppdraget att tillaga lunch, åt våran farfar, Johan. Farmor Sigrid hade åkt iväg till Stockholm i något ärende. Ja, det skulle vi fixa galant. Han skulle få köttfärssås och spaghetti.

Vi hade blivit anvisade frysen nere i källaren och där skulle det ligga paket med köttfärs. Mm, det hittade vi, i alla fall vad vi trodde var köttfärs, den såg lite halvkonstig ut, sådär grådassig, och den luktade lite konstigt. Men det finns ju ketchup och kryddor. Vi provade hälla på både det ena och det andra och till sist tordes vi inte experimentera mera utan han fick äta det som serverades. Han tyckte att det smakade toppen. Vi var inte speciellt hungriga sa vi, så vi åt inget alls.

Sedan kom farmor hem, och vi fick veta vad vi plockat fram från frysen, farmors hemlagade pölsa. Så kan det gå om man inte har så stor koll. Fast huvudsaken var ju att han tyckte att det smakade bra. Ha en bra torsdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten