Jämmarns, det är minsann vedertaget!

Nicco skickade en grej på messenger igår, och jag svarade med ett: ”Jämmarns”. Det går en liten stund och hon svarar:

Jag skrattar och är ju tvungen att visa min brukare vad hon skrev, varpå XXXX säger:

Går några grisblink och Nicco svarar igen:

Vi skrattar i kör och XXXX replikerar:

 

Tror vi har lite av samma humor, underbart!

Pratade med Nicco senare på kvällen och vi kom in på ord vi använder som folk söderut, inte hört förut. Jag nämnde att min kusin Anna, inte vetat vad il stod för. Jag använde ordet i denna mening. ” Jag fick upp ett il”, och det är nog svåröversatt om man tänker på il i andra sammansättningar. Att man ilar då man skyndsamt ska ta sig framåt, är inte lika självklart som då man får upp ett il

Nicco nämnde ett annat ord som hon använt till nån kollega, som svarade med ett va? Nicco upprepar och kollegan låtsas förstå, fast det lyser egentligen frågetecken i ögonen och munnen är lätt öppen. Ett bildligt bevis på att hon inte förstod men ville inte att det skulle framkomma.

Apropå Nicco, som är min dotter, som nu dom flesta av mina läsare vet, så skrev Annika Collén om sin dotter, häromdagen.

Ser ju definitivt att hon släktar på sin mamma, driftig och med konstnärliga handlag. Jag skulle tipsa om en utställning som Gårdsbutik i Söböle hade…tadaa, igår. Det missade jag totalt 🫣 Trodde att det var en utställning som pågick ett längre tag. Men… Jag visar upp lite från Sörböle Gårdsbutik som finns på INSTA gram, i alla fall

Sen får Annika meddela då Annas verk ställs ut igen. Ett vet jag i alla fall, har hon kvar några av sina alster så hamnar dom på Annikas bageri i Vojmån, till sommaren.

Testade nåt nytt till middag igår. Jag gjorde kycklingfilé som skulle in i ugn med marinad, efter en stund i stekpannan

 

Till det en klassisk currysås, med dom där kryddorna som Tina köper till mig från Spanien 😍

En potatisbakelse med västerbottensost passade bra där på sidan om

Gjorde samma sak på jobbet så med det färskt i huvudet, var det bara att köra på. Det blev gott och marinaden kan man ju justera hur man vill. Själv ville jag ha in lite färg i den, så jag tog denna currykryddade ketchup som jag fått med Smakboxen

Faktiskt ett gott alternativ till sweet chilisås, om man äter Nuggets eller Kycklingnuggets

Nu ska jag ut med Mr W, äta frukost och så småningom ge mig iväg till jobbet. Solen behagar lysa även idag. Det känns härligt, även om termometern bara visade på 3 grader (nu 4), då jag steg upp 6.30. Önskar er alla en fin söndag!

Maria Lundmark Hällsten