Muskelservo

Jag har kört med muskelservon på capricen, hela veckan. Servon har gått sönder eller rättare sagt styrsnäckan och den är tungstyrd nå hemskt. Man får ha 2 handsgrepp och ta i för kung och fosterland. Värst är det i rondellerna, styrradien har som ökat lite, det går bäst i början men sedan åker bilen längre och längre ut i kanten. Åke var på verkstan hela kvällen igår för att byta packboxen så nu kan vi bara hoppas på att det gick vägen, den var inte helt lättstyrd då han kom hem, men det kan bero på oljan. Annars lutar det åt att det blir det Nicke parkeringar för hela slanten.

Han, alltså min svärfar Nicke, parkerar bara på stormarknader om han kan köra in och ställa sig så han bara behöver köra rakt ut, inga omtagningar eller backningar, det är en Nicke parkering det.

Samma typ av servo har vi på camaron, fy fasen för att backa ut den från garaget, speciellt om det ställt sig nån kalvskalle för nära. Det finns parkeringar bakom garagen och vi har sagt otaliga gånger att folk ska sne´parkera där för att man lättare ska ta sig in och ut, men 20% av dom som ställer sig där, kör inte ända fram till kanten utan istället bromsar dom fast, en halvmeter innan, vilket gör att man kan tro att dom har Umeås längsta bil trots att det kan vara en liten daihatsu eller nissan micra.

Innan dom bytte garageportar där så ställde jag in capricen i garaget, den är alltså så lång så om det suttit en kula på bilen så hade vi nog inte fått igen porten. Sedan byttes portarna ut och då kom iallafall inte jag ut genom porten då jag parkerat, utan jag var tvungen att öppna grannens port. Sen var det ju det här problemet med dom som ställde sig bakom. När man själv måste köra ut nästan hela bilen innan man kan börja svänga så krävs det en hel del plats och det fanns det inte alla gånger. Så numer står capricen på en uteplats.

Nä tacka vet jag riktig styrservo, då man bara behöver sitta med ett finger och ratta även fast bilen i princip står still, det är grejer det.

Vädret ser inte så lockande ut idag men vad kan man göra åt det, förutom att gilla läget, nä, ingenting, förutom att göra dagen/kvällen så bra som möjligt, det kan man ju även fast det regnar och blåser. Ha en trevlig fredag!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten