Det plingade på dörren för några dagar sedan

Det plingade på dörren för några dagar sedan. Där utanför stod Hans Lindberg (S) Kommunalråd

I samma veva som jag öppnade dörren, så dök Åke upp vid bron, han hade varit ute på ett ärende. Så mycket hann jag ju uppfatta att detta besök skulle ha en touche av Politik.

Jag lämnade med varm hand över till Åke och stängde dörren. Absolut inte för att jag struntar i vad Socialdemokraterna har att säga, eller andra partier heller, för den delen. Men Winstone Krigaren, har en tendens att överrösta alla så…

Fast som ni alla vet, som känner mig, Politik är inget som lockar och drar, överhuvudtaget. Även om den är så viktig. Dessutom, med tillägget, att det som är viktigt för dig, kanske inte är det viktigaste för mig. Olikheter finns överallt!

I början av juni är det val till Europaparlamentet. Här i Sverige hålls valet den 9 juni. Då väljer vi vilka som ska representera oss de kommande fem åren. Jag läste nånstans att Sverige sticker ut från mängden med vad dom sätter högst upp på Prio listan. Må ju hålla med om att även jag, som är svensk, höjde på ögonbrynen.

Nu måste jag visa på mina Google skills. Även jag kan faktiskt Googla, åldern till trots, haha. Jag hittade detta:

 

 

Och det är viktigast? Då vår sjukvård blöder, mottagningar läggs ner (stängs under semestrar), folk flyr vården då dom inte känner sig trygg med att ens veta om dom kommer hem samma dag. Ingen vill jobba där, men dom behövs ju allihop, om vi ska få känna oss trygg och säker.

Även skolor och äldrevård. Vi daltar alldeles för mycket, och sen tycker man att dom äldre ska klara sig själv hemma, så långt det bara går. Men hallå, redan där VET vi ju att det är övertramp. Många som är tvingade att vara hemma, klarar sig inte alls. Hemsjukvård, Hemtjänst och andra insatser haverera också. Det är för många ”kunder” och för lite folk.

Skulle det inte vara absolut mest önskvärt, att ALLA, partier slog sin (kloka) huvuden ihop och samarbetade i dessa frågor så dom kan lösas omgående?

 

Ingen har väl missat politiska debatter, där det slängs dynga och sand, tvärs över sandlådorna. Hon jag jobbar hos undrade också varför en politiker, tycks ha sånt spektakulärt minne då det gäller att ta fram saker som hänt, för 10 år sedan. Och det, i negativa toner.

Jag undrade vad som faktiskt skulle hända om man bytte taktik, bara så där, för att. Och man börjar med att säga något positivt som motståndarna har lagt fram. Skulle vi möjligtvis komma några steg framåt då, för en gång skull. Och skulle synen på politik överlag, få en annan klang…en som går i dur, och inte moll.

Jag lämnar detta därhän, jag är ju som sagt var inte alls intresserad. Nu undrar jag om kanske hänger ihop med allt negativt som man får höra därifrån…

 

Åke blev ute så pass länge då Hans var här, att jag trodde att han skickat iväg honom och själv höll på med nåt ute på gården eller i garaget. Jag kikade ut genom lilla hallfönstret lagom för att se att dom bägge två, kom ut från garaget. Hans hade undrat ifall Åke hade bilprojekt i garaget, så dom travade in där. Hans spontana uttryck då han fick syn på Camaron var: Åh jäklar vilken frän bil! Sen stod dom kvar därinne ett bra tag. Han kanske fick nån pluspoäng där, hahaa…

Nej, jag ska precis som förut. Göra en valkompass, för att se vart det lutar för min del. Det är väl det minsta man kan göra och sedan sätta det på pränt genom att gå iväg och lägga den där rösten i urnan.

Önskar er alla en fin måndag!

Maria Lundmark Hällsten