Sup/snaps

Pratade med en "gammal" arbetskompis/klasskompis, i torsdags. Sussie heter hon och bor i Täfteå. (God morgon Sussie! ) Vi pratade om ditt och datt och om det jag bloggar om.

Jag sa att saker poppar upp hela tiden i skallen, sånt man varit med om eller som man upplever just nu. Alla har vi historier att berätta, grejen är väl bara den att plocka fram dom.

Då kom jag ju helt otippat att tänka på när min mamma skulle köpa sin första 7UP dricka. Det är längesedan det begav sig, innan dom byggt upp Nydala som det är gjort idag. På den tiden så fanns det bara den lilla kiosken vid parkeringen och inga staket eller stängsel. 7UP uttalas som bekant seven up, med andra ord ett engelskt uttal. Min mamma visste naturligtvis inte detta. Hon var jätte törstig och kikade in genom luckan och fick syn på den där drickan som hon aldrig provat på, men som kändes oerhört läskande och lockande, men var ju lite osäker på hur hon skulle säga det.

Hon sa lite trevande och tyst, kan jag få en schuup?

Tjejen tittar med stora och frågande ögon på henne och säger -va?

Ehh, en schuup, upprepar mamma, och inser att det låter som om hon varit ute och festat hela kvällen och nu vill hon ha en sup av tjejen. Hahaha. Nåja hon lyckas peka på burken och då gick det upp ett ljus för den stackaren och hon kunde andas ut, det var ingen överförfriskad människa som ville bli bjuden på något.

Ja det är inte så lätt alla gånger med alla nya saker och produkter, hur man ska uttala dom. Säger man tjugohundratalet eller år två tusen, heter det juro (euro) eller säger man evro. Fast vem bryr sig, huvudsaken är väl att man får det man är ute efter.

Ha en tevlig lördag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten