Ståltermos/ketchup

Vi har en del stål termosar hemma, en till Åke då han jobbar, en till mig som jag tar med till jobbet och en tredje som vi använder på kvällar och helger.

Som bekant så blir termosarna ganska smutsiga invändigt, till slut, och då brukar jag ladda dom med maskindiskmedel och låta det stå över natten. När man sedan sköljer ur dom så blir dom skinande ren och ser som nya ut.

Så gjorde jag även förra sommaren eller om det nu var på höstkanten. Jag fyllde på med ganska mycket pulver, och hällde ner varmvatten och skruvade på korken. Något som jag inte borde ha gjort, även fast jag gjorde samma procedur som alltid så var det något som gick galet den här gången.

Jag satt ute i teverummet och det blev en jäkla smäll ute i köket. Jag sprang dit och ser ett smärre kaos. Korken till ena termosen har exploderat och kraften från smällen har sedan tippat omkull termosen och det har sprutat, dyngigt kaffe vatten runt hela köket, tack för den du, televerket eller vem det nu är man ska tacka, kanske livet. Jag vill tacka livet, som har gett mig såååå mycket.

Nåja, det var väl ingen katastrof, det hade ju kunnat vara mycket värre.

Som t.ex. den gången jag fick lära mig ett nytt sätt att få ner ketchupen i flaskhalsen. Istället för att skaka flaskan up och ner så ska man snurra hela eländet runt, runt i luften precis som med ett pariserhjul, så hjälper centrifugalkraften till att få ner ketchupen. Ja det funkar alldeles ypperligt men den gången så höll jag tyvärr inte fast flaskan i ett järngrepp utan jag tappade greppet om flaskan då den hade som mest fart, i det neråtgående mönstret och den tjongade naturligtvis rätt in i väggen med en ordentilg smäll och gick självklart sönder, så då hade man ketchup runt väggarna. Vilken jädra tur att ingen levande människa stod bakom mig, tänk er rubrikerna, människa svårt skadad av flygande ketchup flaska. Jojo. Dessutom är det lycka en sån gång att man har torkbara tapeter 😀

Ha det gött!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten