Från smäll till flås

En annan händelse som utspelades på mariehem var på den tiden då vi rökte inomhus. Någon av oss hade lagt upp en tändare på lampan ovanför diskbänken. Jag hade precis stått och diskat och hör och häpna, Åke satt även denna gång och rotade runt i verktygslådan som var i städskåpet, vilket i sin tur låg mitt emot diskbänken.

Jag går ut i hallen och sen blir det en jädra smäll och plastsplitter från lampan flyger runt i köket. Det är tändaren som exploderat. Åke höll på få hjärtsnöjpen men det var ju inte så konstigt. Ett sånt där ljud och sedan saker som flyger runt utan att man är förberedd på det. Huvva, det kan ju få den mest ljudtåligaste människan att hoppa ur strumplästen.

Precis lika (nja med lätt överdrift), skrämmande låter min mobiltelefon då den ringer. Det låter inte bara högt utan det är dessutom en flygkapten som pratar. Det är inte bara jag som rycker till då den ringer, även människor i närheten.

Jag jobbade ute vid ryska huset tidigare, villan som ligger ute vid flyget, och jag hade lagt ifrån mig mobilen på mitt skrivbord för att gå ut och röka. Min chef satt på sitt kontor. Det går en stund sedan öppnas dörren och där står chefen med min talande mobil mellan fingrarna och han ser helt förskräckt ut. Sen sa han att han suttit där i godan ro och helt plötsligt börjar det prata inne på mitt rum med en hög röst, han hade flyttat sin stol och lutat sig framåt för att se vad stackarn det var som pratade men han såg inte till någon. Jag kunde riktigt se hur han såg ut.

Apropå telefonerna. Det kom in 2 kunder på samma kontor och ville boka in en tid med chefen, som inte var där just då. Jag ringde hem till honom och hans fru svarade. Ja hon skulle springa upp och hämta honom, jag sitter kvar i luren och plötsligt börjar det flåsa och böka i luren, jag rynkar ihop ögon brynen och fattar ingenting, jag hör springande steg och till sist säger hans fru – hördes det konstigt? Ja sa jag. Ja det var hunden som tagit den bärbara telefonen och sprungit iväg med den. Inte underligt att det lät konstigt i luren.
Ha en bra tisdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten