Onaturligt obegåvat

Maria Lundmark HällstenTheresé vid ratten

Har ni kollat in rondellen vid kyrkan i stan, den med palmerna i mitten. Visst ser det tufft ut men jag måste ju få ifrågasätta syftet med denna grej. I förra veckan gick dom ut och sa att parkförvaltningen ska spara in 2,5 miljoner kronor i sommar (rätta mig om jag har fel, jag tror att dom pratade om den summan), dom ska inte klippa vissa gräsmattor, bland annat ängen på ersboda och vissa utsedda platser på mariehemsängarna. Men hallå, använder inte människorna sig av ängarna nu på somrarna, och jag skulle gärna vilja veta vad kostnaden för rondellen ligger på och hur mycket nöje har jag och alla andra av denna rondell, jämfört med ängarna?

Ibland undrar man hur folk tänker och resonerar.

När Jennifer var liten gick hon på en förskola här i stan. Själva uteplatsen innehöll en del träd på ena sidan, som en liten skog och nedanför staketet låg det ännu mer, oanvänd skogsmark. Dom som jobbade på förskolan frågade Umeå kommun om dom skulle kunna få bygga ner staketet en liten bit i skogen så barnen skulle få mer att utnyttja men fick från början ett blankt nej. Det var inte en skog utan en park.

Till saken hör att det ligger ett villa område precis vid förskolan och villaägarna har använt denna så kallade park till kompost. Det liknade ingenting utan var en igen vuxen, buskig plätt och detta kallades då så fint för park för att det stod på kartorna att det skulle vara det.

Efter många om och men och en hel del övertalningsförmåga från Tomas (en av dom som jobbar där) så gav dom med sig, förskolan skulle i första hand få ’låna’ plätten i 5 år, tror jag att det var, på detta skulle nu staketet byggas ut för att anpassas efter förskolans mått och regler.

Jag höll sedan på att smälla av då jag fick höra vad staketet kostat att sätta upp, och håll nu i er, 100 000:-. Men kom igen, hade jag vetat det innan dom byggde ihop det så hade jag lätt byggt staketet för halva summan och ändå gjort mig en jätteförtjänst. Är det konstigt att kommunen har dåligt med pengar om dom inte kan fixa en sån enkel sak för en mindre summa pengar eller förhandlar dom aldrig om tjänster?

En annan otroligt knäpp sak då det gällde just förskolan är och var att det på vintern alltid är skran och pulkåkning från kullen. Nu råkar den kullen ligga åt samma håll där träden står. Vilket är ganska riskfyllt med tanke på alla barn som åker i en jädra fart utför. Det var 2-3 träd som stod i fartens riktning och för att skydda barnen lite så försökte personalen sätta upp skranor runt träden för att kunna lindra en eventuell krock.

Samme Tomas kontaktade kommunen för att fråga om lov att få kapa av träden och läs nu vad han fick till svar: -Vet du hur länge det tar för ett träd att växa upp och hur lång tid det tar att kapa av. Vi kan komma och gräva bort kullen istället.

Mjo, det var ju ett riktigt klyftigt svar eller hur. Ingenting om hur fort det kan gå för ett barn att bryta ett ben eller en arm eller kanske till och med något mycket värre. Och sedan det absolut knäppaste man hört, jo ta bort det lilla roliga som barnen har på vintern, platta till backen och herregud, varför inte ta bort gräsmattan också och asfaltera hela sk-ten så slipper den ju klippas också. Nae, inte seriöst i mina ögon. Däremot ett tydligt exempel på att alla inte har så stora studieskulder, ett mycket bra uttryck som Anders använde sig av i förrgår, i ett annat sammanhang. Och det betyder ju givetvis att människan i fråga är onaturligt obegåvad och kanske skulle ha sett till att läsa på lite.

Ännu en dag i hetta, jo Jan, det är säkert fel på ventilationen, jag som trott att alla med lägenheten längst upp, har haft problem med värmen men märker nu att det är inte så många. Ska nog kolla upp detta. Ha en bra dag allihop!

2 kommentarer

 1. Tomas på Klumpen

  Hej Maria!
  Du har en underhållande blogg! Minns hur det var med alla samtal med kommunen, vilket tjafs det var! Men som tur är har vi ju nu en fantastisk gård. Förresten, visst har du sett att vi firar 30 i år? Boka in 21 nov, då är det öppet hus och då hoppas jag ni tittar in och minns gamla goda tider! 🙂
  Hälsa Jennifer å en Åke!
  mvh
  /Tompa

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Tomas på Klumpen (2009-08-31 20:09)
  Hej Tomas!

  Kul att se att det finns dom som läser det man skriver. KLart att vi kan titta in om vi nu bara kommer ihåg när. Ha det gott och hälsa alla på förskolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.