Psyko mygg

Vi är fortfarande kvar i Järlåsa. Jag och Åke gjorde en sväng till Gysinge, det ligger ca 7 mil härifrån, och dom har bl.a centrum för byggnadsvård, lanthandel och hantverk.

Skickade ett sms till Theresé och sa vart vi var på väg och fick till svar: hoppas ni har myggmedel med er.

Jo tack, det var precis vad vi skulle ha behövt. Vi blev överfallen direkt då vi klev ur bilen. Elaka, ettriga översvämmnings mygg som inte tvekar en sekund, dom hugger i luften.

Vi skulle ta en fika och blev rekommenderade att sätta oss utomhus, det var faktiskt mindre mygg därute. Theresé hade läst på aftonbladet att Gysinge hade mest mygg i Sverige. Ja hade vi vetat det hade vi kanske struntat i utflykten men å andra sidan, nu har ni ju chansen att få träffa på 2 överlevare som råkade vara där den värsta perioden 😀

Tillbaka i Järlåsa så blir det helt plötsligt ett väldans liv på toaletten,ut kommer Jennifer och skriker, hon har en fästing hängandes under armen. Jag som såg min första fästing ifjol då vi var här och hälsade på. Nu lyckades inte hela fästingen komma ut och just för tillfället sitter hon med ett plåster på fästinghuvudet som vi oljat in och snart ska vi göra ett ryck och se om allting kommer ut. Annars vete sjutton vad vi ska göra? Huvud och huvud, man kan se en stackars liten fläck och det är absolut inget man kan nypa tag i. Förhoppningsvis är det bara en liten blod fläck som sitter under skinnet. Otäcka djur det där.

Träffade min netdoktor vän, Ing-Britt, igår kväll. Vi lärde känna varandra på den sidan och började så småningom att maila till varandra. Orsaken var väl att hon skrev i presentatioenen att hon bodde just i Järlåsa och eftersom det inte tillhör världsmetropolen, precis, så reagerade man på det och jag skrev och undrade om hon kände till våran dotter, och på den vägen blev det.

Hon bor med sin man i ett jättefint hus uppe vid vägen, och hon bjöd på kaffe och jordgubbar. Jag lovade att dom får svänga förbi oss hemma i Umeå om och när den dagen dom har vägarna förbi. Det var roligt att få träffa och se henne i ’verkligheten’.

Nu ska jag nog se till att det blir nåt kaffe på det här placet, sen får vi se om det blir Rättvik imorgon eller om vi avvaktar till fredagen. Beror lite vädret. Till sist, för att svar på din fråga Helena om vart jag fått tag i den lilla rosa datorn, jo det är Theresé som har den, hon har införskaffat den på något som heter Alina systems, men jag tror att dom finns på typ expert också. Ganska billiga men jag skulle få psykbryt om vi bara hade den att tillgå. Ha en trevlig kväll! Och hej hej på er alla grannar som är hemma och sitter och läser min blogg. Från oss alla till er alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.