Ideér

 

Nu har vi blivit väckta mitt i natten, flera nätter, av ett billarm som står och tjuter, snacka om irriterande. Natten mot måndagen hade jag legat och retat mig länge på tjutet, sedan blev det helt plötsligt tyst, man lägger sig tillrätta och ska precis drömma sig bort, då sätter Åkes väckarklocka igång att tjuta, hm…
 
Nu hade jag tänkt skriva om en jättebra idé som lösning på problemet, men tyvärr så är det inte min idé utan Jennifers, och jag hoppas att dom kommer att få delta i Finnupp från skolan och då ska jag påminna henne om denna idé som hon kläckte för några månader sedan. Den är suveränt bra och ja, jag vet att jag är lite jävig i detta fall men, men…
 
Min boss, sitter som ordförande i uppfinnarföreningen och själv kallar hon sig för innovationsmäklare, hon hjälper människor med deras idéer från idé till marknad. På kontoret finns en hel del spännande saker som både finns ute nu och som är på gång. Ofta när man ser en ny sak kan man tänka, jamen det där hade ju t.o.m. jag kunnat komma på, men det är förmodligen för att det egentligen är ganska simpelt och av den anledningen förbiser man såna saker eller lösningar på ett världsligt problem.
 
Tänk om man kunde ha en typ av idébank, och alla som fick in sina saker där, var skyddade. Företag och för all del, privata personer som sedan söker en lösning eller en vara kan då lämna in en sökning om det i idébanken, hittar dom en sak dom vill ha så får dom givetvis betala för det, eller dom kanske är intresserad av att utveckla och gå vidare med idén och får då göra det efter kontakt med idéinnehavaren.
 
Sedan ska givetvis själva sökandet göras av en pålitlig person som sedan förmedlar det man hittat, så ingen utomstående kan ta del av alla idéer som finns, utan att ha betalat för sig. Ska kanske ta upp detta med stämman (läs chefen), och se vad hon tycker om det hela.
 
Vet ni förresten om att vi ska ha ett lokalt draknästet här i Umeå, men då heter det umenästet istället. Om ni har någon idé och vill vara med så kan ni anmäla erat intresse på www.uppfinn.se
 

Ha en wonderful day, och guess what, det ska jag ha.
Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  Vad jag vetså finns det ställen där man kan leta idéer. Alltså om jag vill start företag och inte riktigt vet vad så kan jag gå in där och hitta något som jag vill göra. Minns inte nu vad den heter men är spännande.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2009-10-21 06:57)
  Jag fick ett mail för ganska många år sedan där man kunde lämna in sin idé och då kunde man vinna pengar. Det skulle då vara en typ av idébank. Men varför skulle man lämna iväg sin grej, kanske, vinna lite pengar, och sedan sitter någon annan och tjäänar storkovan.

  Man ska nog ha lite koll på vart man lämnar iväg sina saker och vad som egentligen gäller.

  Ska googla och se vad jag hittar om det du pratar om. Ha det gött!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.