Nys med öppna ögon

Det är omöjligt att nysa med ögonen öppna.

Aha, kan detta också vara en skröna, Jan A ? Vi får testa nästa gång vi känner att en nysning är på g. Men den här kan nog stämma, men som sagt, jag ska se vad som händer.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Jag vet! Jag vet! *räcker upp handen* Kom fram till det igår…! (Läste mig till det i en bok) Att nysa är en reflex, och sådana styrs av det autonoma nervsystemet. Detta styr även hjärtslagen och andningen. Du kan alltså inte bestämma när, hur och om du ska nysa, och därför inte heller att du ska ha ögonen öppna! Förr sa man att ögonen kunde ploppa ut om man nös med ögonen öppna, men det går ju inte att testa, så därför vet man inte om det är en skröna…

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2009-12-08 07:34)
  *SKRATTAR HÖGT* Man trodde att dom skulle Ploppa ut, att dom ens kunde tro det utan bevis? Eller kan det ha varit någon som fick vara testpilot men hur än dom provade så gick det inte och av den anledningen trodde dom då att det var människans försvarsmekanism att stänga ögonen så dom inte skulle…hoppa eller ploppa ut, hehehehe

 3. Mimmi

  du vill _inte_ nysa med öppna ögon. jag lyckades, vet inte hur. Men jag har aldrig i hela mitt liv haft så ont, fick täcka över mina ögon med kalla handukar och minsta lilla ljus gjorde så otroligt ont

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Mimmi (2009-12-21 03:08)
  Hahahaha, du få ursäkta Mimmi, men det lät ganska otroligt. Men på något sätt kan jag nog förstå att det måste ha gjort ont, och det är därför man egentligen inte ska kunna göra det du lyckades med. Och med din kommentar tänker jag inte heller försöka, vill inte få ont i ögonen. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.