Kvällen på Droskan

 

Det är söndag, för er som inte vet det, och jag mår oförskämt bra, trots gårdagens kväll på Droskan.
 
Vi blev upphämtade av Brälla i hans Bonneville och hann med två ärevarv på stan innan han släppte av oss utanför entrén vid Droskan, där några redan stod och väntade. Efter att vi letat fram platser att sitta på så blev vi tilldelade fyra biljetter som skulle vara grundplåten till drickat, men Björn, Åkes chef, sa att det var fri dricka hela kvällen så om någon ville ha fler biljetter var det bara att säga till. Det var verkligen ett gentilt erbjudande, dom är trots allt en hel del anställda på GTS. Vi avverkade faktiskt inte alla våra men gav dom vidare till en annan kille på Åkes jobb som såg ut att kunna behöva lite mera att släcka törsten med.
 
Dom hade dukat den längsta buffen jag någonsin sett, med diverse julmat, men med så många människor som var där så tog det en hel del tid innan vi fick komma oss fram dit, men det spelade ingen roll, vi hade trevligt sällskap vid bordet.
 
In kom också ett Luciatåg men där vi satt och med alla dom som hade svårt att hålla munnen en stund, så hördes dom knappt. Men tanken var ju god.
 
Vid vårat bord satt en kille som är kusin till Johns tjej, John som i lead singer i Wolfman Jack, och vi hade faktiskt pratat tvärt om John i bilen på väg dit. Det var väl nämligen så att när han gick i andra klass, 8 år gammal så ville han lägga sina studier på hyllan. Han sa, nu kan jag ju räkna och alla bokstäver kan jag ju också så det finns inget mer jag kan lära mig. Han tyckte att resterande år i skolan skulle vara bortkastade. Vi har aldrig kommit på att fråga honom om han tycker likadant idag eller om han ens kommer ihåg det.
 
Vi åkte hem relativt tidigt, var hemma vid 23 tiden, men det är ju som dom säger, man ska åka hem då det är som roligast om man ska ha någon behållning av själva festen.
 
Nu är det dags för frukost och sen ska jag ringa Kerstin och höra om hon hänger med på en morgonpromenad. Ha en fin andra advent och kom ihåg att tända det andra ljuset.
 
Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.