Snipp, snapp, snorum, Hej…

I Sverige finns orter med namn: Frankrike, Anders, Snorum, Sexdrega, Pung och dessutom är ’Å’ namnet på 13 platser.

Jag vet några fler…"knepiga" orter med namn som till exempel, Snipp, snapp,Hej, Mensträsk och Kusfors. Kul om dom skulle översätta alla dom till engelska, hahaha…

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Theresé Hällsten

    Har du förresten varit i Fjuckby? (utanför Uppsala) Här finns även Paris (Halvvägs till Järlåsa), Skäggesta (en bit ifrån jobbet), Skuttunge (vid gamla E4:an), eller varför inte självaste världsmetropolen Järlåsa, som egentligen kom ifrån ”Jädra Ås”, och hur solen låg vid soluppgången… Konstigt är det, men inte lika äckliga namn som Mensträsk i och för sig…

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Theresé Hällsten (2010-01-25 11:26)
    Nepp, men jag kommer ihåg att ni har nämnt dom namnen. Skuttunge låter som en harunge. Kom just ihåg storyn om Haddingen, byn utanför Umeå, du vet. En granne gick över till en annan för att låna en tidning, men kom hem till frun utan. Varför då undrade hon. Ja, dom hadd ingen, blev svaret. Därav namnet. Sanning…det går jag inte i god för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.