Fascinerande eller bara skåpmat?

Har ni reagerat någon gång på allt som visas på tv idag, och jämfört det med vad som visades för…låt oss säga tjugo år sedan?

Skrämmande eller fascinerande, ja jag vet inte jag. I minst hälften av alla program (åtminstone så känns det som det) får man följa människor som ska opereras, gå ner i vikt, lära sig att leva som man bör, inte lärt sig att städa eller inte ens kan ta hand om och uppfostra sina barn. Är det inte ansiktslyftningar, makeovers eller fettsugningar så är det styling av hemmet, städning, uppfostran och hur man ska se ut idag. Jag känner mig ganska mättad av alla dessa program *gäsp*, när man fick se en operation visas på tv för tjugo år sedan, då var man intresserad och häpnade över allt som kunde göras, men nu…det är verkligen skåpmat.
 
Jag kan fortfarande tycka att det är ok att se på till exempel operationer då det gäller att återställa en människa som varit med om en olycka, men när det handlar om skönhetsoperationer och dom själva har valt att lägga sig där så försvinner åtminstone mitt intresse. Det känns nästan som om dom vill glamorisera operationerna och locka folk till detta.
 
Precis som när dom stylar om sina hem, det ser jättefint och stilrent ut, men vart har personligheten och det som egentligen talar om vem som bor där, tagit vägen? Alla hem ser plötsligt likadan ut precis som när dom slipar ner tänderna på alla som var med i extreme makeover, och sätter dit likadana fasader på allihop så när dom ler kan man tro att docktillverkaren för Barbies, får en andel av alla pengar som dom sedan kommer att dra in. Dom sa nämligen att såna tänder håller i cirka tio år, och efter dom åren har gått så blir det nog en del besök hos tandläkaren, och han/hon gnider nog sina händer.
 
Nä, nu längtar jag nästan till sommaren då blir det extremt lite att titta på tv, då slipper man reta sig på allt strunt som visas. Och ja, jag vet att det finns en avstängnings knapp på eländet, jag brukar faktiskt gå till ett annat rum om Åke sitter och ser på nåt som jag inte är intresserad av, då vill jag inte ens höra ljudet från sk-ten. Men nog tycker jag ändå att det är dags att dom kommer med något nytt.
 
Vi fastnade framför tv igår kväll då dom visade skicross och Anna Holmlund var nära en final, det var faktiskt spännande. Åke sa det, visst är det konstigt, vi som egentligen inte är speciellt intresserade av OS, sitter nu här och offrar nattsömnen för att se hur det ska gå. Mm, sa jag, detta var ju faktiskt aningens mer spännande än att se på vasaloppet, något vi brukar gör varje år men fråga mig inte varför. Theresé ringde och jag sa samma sak till henne, med ett tillägg, i år, då vi ser på vasaloppet ska vi ta det till det extrema, och sitta här med halsduk runt halsen, stavarna i ena handen och en kopp med blåbärssoppa i den andra…bara för inlevelsens skull.
 
Ha en fin onsdag!
 
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Det där har jag också tänkt på! det är helt groteskt egentligen vad människor vill frossa i framför tvn. Usch… Tänk hur det var när Per Oscarsson klädde av sig i hylands hörna, vilket ramaskri det blev runt om i svenssons tv-soffor *skrattar*
  Jag säger det igen: ”Vissa saker var helt enkelt bättre förr” 🙂

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-02-24 08:43)
  *skrattar*, jamen visst. Fast jag ska låta det vara osagt, om Per Oscarssons nakna kropp var bättre än det vi får se idag, möjligtvis lite med oskuldsfullt 🙂

 3. Linnéa Olsén

  Jag läste någonstans (eller så drömde jag det…men jag tror verkligen att jag läste det) att när tiderna blir sämre så blir tvutbudet sämre. Det blir mer realityshows, skandaltv och splatterfilmer.
  Om det stämmer eller inte, det låter jag vara osagt men det ligger ju nära till hands att tro det!

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Linnéa Olsén (2010-02-24 09:11)
  Om det är som du säger så borde det egentligen vara tvärtom, bra ställt och gott om pengar, då kan det visas strunt på tv:n för då ids ändå ingen sitta och titta på den, då roar man sig med annat och dåligt med pengar, inget att göra, visa bra saker som lyfter dom som känner sig sänkta. Men tyvärr, så görs inte detta, synd. Ha en fin dag!

 5. Theresé Hällsten

  Tv överhuvudtaget är ju värdelöst… När det äntligen visas en film, som man tror sig vill se, så har man sett den fyra gånger innan, med en månads mellanrum… Näe, värst är nog alla hus program… Sommartorpet, Nytt läge, Från koja till slott, Simon & Tomas, Bygglov, Äntligen hemma, Roomservice, och en hel hög med fler program… Menar det här var ju bara de svenska, som jag minns just nu… Jag gillar ju att få lite nya ideér, men nu räcker det…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten