Norrskensbomb

Vi såg en stund på Aschberg, igår, på 8:an. Där var det två stycken som hade olika lösningar på vad man skulle göra med döda människor istället för en ”vanlig” begravning. Hon ville frystorka människorna och han tyckte att man kunde kremera dom för att sedan skjuta upp dom i ett fyrverkeri.

Hm, då började min hjärna gå runt igen och jag tänkte, undra just om man då kunde välja vilket fyrverkeri man ville ha. Flera ettöres, smatterband eller varför inte, istället för familjegrav så fick man kremeras och spara askan till man var till exempel sju stycken och då kunde man välja en sån här:
 
211 Norrskensbomb
50 mm bomber. Krutvikt ca 320 g. Brinntid ca 25 sek. Stighöjd ca 50 m.

Effekter:
1: Guld med silver blink
2: Orange med silver blink
3: Röd med silver blink
4: Grön med silver blink
5: Blå med silver blink
6: Silverkrevad med blink
7: Silver pion bomb.

 
Är man fler så finns skulle det finnas andra alternativ. Nja, själv tycker jag nog att det lät knepigt men faktiskt, om man tittar tjugo år framåt, vem vet hur det då ser ut?
Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Elmar Friesli

    Att avlidna slutar som renat pulver är inte mer en utopi, dör djupfrysning av kistan och lik, som sedan skakas till pulver, renas från ämnen kvicksilver och titan och begravs i en kista av potatis- eller majsmjöl som omvandlas till miljövänlig kompost efter 12-20 månader, skrer redan i USA, Sverige, Tyskland och England. Och den andra metoden har man redan testat i USA, där man försökte att använda likpulvret i en ammunitionsblandning och som lyckades, men är inte än i bruk så mycket jag är informerat om. Alltså norrskenbomber kan också bli ett alternativ.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Elmar Friesli (2010-04-06 10:56)
    Ja, där ser man. Men jag tycker inte att det låter speciellt seriöst. Själv vill och hoppas jag att dom som en gång ska begrava mig, väljer det absolut billigaste alternativet. Kremering låter inte dumt för min del, men att skickas upp vid ett fyrverkeri vet i tusan 🙂
    Ha en fin dag!

  3. Elmar Friesli

    Oavsett om vi jordbegravas eller kremeras när vi dör belastar vi miljön. Vid en begravning på traditionellt sätt slutar kistan sin färd med liket på ett djup av mellan 1,5 och två meter, där den avlidne inte göder marken utan hamnar i grundvattnet. En kremering förorenar luften med rök. Så jag personligen tror att det kommer i första hand att bli det mer miljövänliga alternativet djupfrysning som man kommer att använda i den närmarare framtiden, för den kommer också att vara den billigaste metoden. Ha en trevlig dag!

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Elmar Friesli (2010-04-06 13:11)
    Ok, men då få mina anhöriga välja det alternativet, den dagen, om det är det billigaste och vettigaste. Jag tror inte att det spelar någon roll just för min del, jag kommer ändå inte att vara kvar här 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten