Jag upptäckte en sak som …

 

Morskade upp mig igår och tvättade fönstret i Niccos rum. Vi har som sagt var treglas fönster i dom här lägenheterna och alla sidor går att öppna, så på varje fönster har man med andra ord sex rutor att torka, fy för den lede. Dessutom skulle jag sätta dit gummilister mellan hennes rutor, hon hade nämligen bara tretton grader i sitt rum i vintras och det säger dom beror på att man har dåliga lister, så nu återstår det att se om det är på det viset. Man kan ju alltid hoppas men jag betvivlar att det är det enda som är problemet.
 
Nu hade vi ju visserligen extremt kalla dagar, till och från, och jag vet inte om det är det jag hoppas på, nu i vinter, då föredrar jag nog lite varmare väder. Jag upptäckte en sak som jag aldrig sett förut, trots att jag öppnat dessa fönster ett antal gånger under alla år vi bott här. I sovrummen har vi inga ”vanliga vred på fönstren, utan bara fyra små hakar, är ni fler som har så eller har vi nåt special? Någonting verkar vara bytt för det finns dessutom hål någon centimeter ifrån det som skruvarna ska in i, som bara är där. Inte för att det gör något, men jag blev bara så fundersam, och jag fattar inte att jag inte tänkt på det förut.
 
Ikväll ska det packas och göras i ordning för resan söderut imorgon bitti, våra förhoppningar och intentioner är att vi tar oss härifrån vid åtta tiden och förhoppningsvis är vi då framme i Järlåsa vid middagstid, om Gud vill och grejerna håller 🙂 Niccolina muttrade och tyckte att åtta är alldeles för tidigt, men jag sa åt henne att det enda hon behöver göra då, är att masa sig ner till bussen, sen kan hon lägga sig i sängen där och fortsätta sova några timmar…fördelen med att ha buss.
 
Man kan ju inte annat än påstå att det är lite för långt dit ner, Theresé! Jag tror ni får flytta några mil norrut, typ till Sundsvall, eller varför inte Övik, det hade varit hur bra som helst. Till Övik tar man sig ju på en timme. Jaja, jag vet förmodligen svaret på den önskan och det kommer inte att hända under vår livstid, hm. Men att önska kostar ingenting och det får man göra hur mycket som helst.
 
Nä, nu önskar jag er en bra dag, imorgon blir det förmodligen inget bloggande…fast man vet aldrig. Kanske något från mobilen, om det skulle råka på hända något konstigt på vägen ner, det är ju verkligen nåt man inte kan sia om. Men nu har vi alla fall med oss reservdäcket, och bussen är nyligen genomgången så vi bör ju klara oss *håller en tumme*
 
 
 
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Jan A

  Vi oxå har fyra små vred dock inget extrahål.
  Må era kameler ha vatten på resan imorgon, eller
  hur det var…

 2. Theresé Hällsten

  Önska på du… Vi är nog fast i Världsmetropolen. Fast någon gång blir de väl sommarstuga runt Rättvik, och då klagar ni väl inte…? =P Ni får hyra de här huset istället! Då är de ju nära! Blir jobbigt för Anders när han har jour annars att åka till jobbet från Sundsvall/Ö-vik… Han som tycker det är nog jobbigt härifrån.

  Akta er för kamelerna också! Speciellt de som luktar illa!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-10-07 09:23)
  Nä, Rättvik är en fin plats på jorden, dit kan vi komma och våldgästa, dock skulle jag inte vilja bo där, inte i Järlåsa heller, och det blev nog lika långt för oss till jobbet som för en Anders, och för dig, tror du inte? Vi ska inte bara passa oss för kamelerna utan även för lössen i armhålorna, moahaha…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten