Uppstekt pizza o kall gröt

 

Allt gick inte riktigt som planerat igår…men vi är van. Först skulle vi gå till svärfars garage och lufta bromsarna, det gick inte, det saknades en speciell bricka så det var bara att knata iväg till Brällas kylarverkstad där han hade en sån. Tillbaka igen och då gick det fort. Vi tog den bilen upp till Norum och nu är bussen vintrad och klar:
Här ska det tydligen byggas ett jätte tak, det är projektet farsan håller på med.
 
Klockan tickade på så det blev en blixtvisit inne på Ica raketen och sedan hem för att påbörja lunch pizzan, jag hade köpt en sån där tub med deg, som smäller till och poppar ut ur rullen då man tar bort papperet, sen följer ju tomatsåsen med i kartongen, ganska praktiskt och snabbt…men inte den här gången.
 
Efter en halvtimme var osten bara lite svettig, jag kunde till och med ta ut plåten med bara händerna, JAAAA, ugnen har pajat, tack för det televerket. Där sprack min veckoplanering av middagar. Vi får se om Åke kan fixa den eller om det blir återvinningen. Så står man där med en halvgjord pizza, vi är dessutom en timme sena och man känner sig lite halv hungrig sådär, vad gör man då?
 
Antingen ringer man en vän, eller så kommer man på något annat, jag slog igång tre stekpannor och stekte pizzan på undersidan sedan kördes den i mikron för att osten skulle få smälta och faktiskt, det funkade riktigt bra. Det var bara Nicco som var missbelåten, hennes bit blev lite bränd och när hon dessutom i ren protest, inte ville ta en ny bit så blev det inte en så stor lunch för hennes del. Uppstekt pizza, ja det har jag då aldrig provat förut men nu är det gjort.
 
Steka upp saker gör man ju då man vill ha dom varm men samtliga saker blir ju kall med tiden. När Nicco var liten så körde alltid Åke med orden: Kall gröten! När han rapade, och han är inte alltid så diskret när han gör det heller. Nicco gick på dagis och var väl runt en tre år. Dom hade suttit och ätit lunch, hon rapade och sa –Kall gröten! Och då hade fröken genast talat om för henne att så där säger man ju inte. Nicco var besviken då hon kom hem och tog upp detta med hennes käre far, att han hade hittat på detta och det var ingenting man skulle säga.
 
Nå, idag är det i alla fall Åkes dag…och alla andra pappors dag. Åke ska minsann få sig en present men vi ska vänta tills Nicco har stigit upp. Ni får ha en bra dag allihop och grattis till papporna!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Ingemar Wahlström

  Tur att du är påhittig. Då jag var ung o skulle göra pizza nästan från scratch blev det en i princip ogräddad deg jag tryckte i mig!!! Men jag har blivit bättre på matlagning sedan dess. För övrigt vore det väl kul att ta ut Camaron på vinterföret? Hade en Firebird m den där karossen men mycket snällare motor som jag köpte i januari o körde med.Jättebra vinterbil, lättstartad o fin värme. Men sladdade i princip oavbrutet från januari till april…Ha det!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Ingemar Wahlström (2010-11-14 10:22)
  Japp, ibland får man trolla med knäna. Nja, att köra med Camaron är nog inget som lockar, och vi är ju numer, utan värme i den då Åke plockae bort den sladden som var orsak till hägningen av gaspedalen. Nä, jag kör ju Capricen och den sladdar hur jag än bär mig åt, kan det bero på tyngden och kankse, men bara kanske…dåliga vinterdäck 🙂 Tur att man är förberedd och vet om hur den beter sig, vid det här laget. Ha en bra dag!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Jan A (2010-11-14 09:38)
  Det var tyvärr inte så tvärenkelt, men det kan vara själva värmegrunkan inne i ugnen som gått sönder, det gorde den en gång då vi bodde på Mariehem, då kom vaktis och bytte den…synd att våran vaktis inte gör sådant här, vi får nog felsöka och laga själva.

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2010-11-14 14:59)
  Mja, det ska jag låta vara osagt, ibland kan man ha lust att skrika, men tyvärr…det brukar inte hjälpa nämnvärt. Bättre då att försöka hitt´på nå´vettigt, eller göra som Åke föreslog, ring en vän 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten