Vem är ansvarig?

 

Det har kommit till min kännedom att hissen på badhuset här i Umeå, inte fungerar och dom har heller inga planer på att åtgärda felet, då det ändå ska byggas ett nytt badhus…inom några år. Hur har dom räknat ut detta?
Har du ett handikapp och kanske tillbringar stora delar av din tid hemma inom fyra väggar så kan ett besök på badhuset vara en av dom få glädjeämnena i livet, ska nu även detta tas ifrån dom som verkligen behöver komma sig dit? Vem bär ansvaret för det här beslutet, att strunta i att laga hissen, är det Umeå kommun och i så fall, är det på det här sättet vi behandlar de våra?
Jag vet också att det såldes ett tiokort till en rullstolsburen kvinna, utan att det talades om att hissen var ur bruk. Den gången fick en vaktmästare hjälpa henne ner i bassängen, men ligger det anvaret verkligen på hans lott? Jag tycker det är under all kritik och något borde göras åt saken, med en gång, och ansvarig skulle ställas till svars. Tackar för ordet!
 
 

4 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Ännu ett exempel: problemet är nog att ingen kan föreställa sig att de själva kan bli handikappade. Det gjorde jag inte heller förrän jag vaknade upp efter en jätteoperation i augusti 2006. Bra att du uppmärksammat det, är tidningarna vakna hakar de på…

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Ingemar Wahlström (2010-11-25 19:23)
    Jag är böjd att hålla med dig, är man inte i behov av vissa saker så ser man dom inte heller, eller så gör man allt för att blunda. Visst är det litegrann som med färdtjänsten, den är superbra och billig men du får inte använda dig av den om du ska på lasarettet…idiotiskt anser jag. Många som har färdtjänst tillhör en grupp som absolut skulle behöva hjälp att ta sig till lasarett och vårdcentraler. Man kan ju storkna för mindre.

  3. Kjelle

    Ang. Badhiss Umeå.

    Nu förstår jag. Så om tegsbron går sönder så släpper vi inte på någon trafik före ringleden är klar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten