Rolig dator

 

Vilken kul dator vi har, nu har fjädringen till locket blivit kajko, rätt var det är smäller den ihop som käftarna på en krokodil och givetvis så stängs då datorn ner. Jätteroligt då man sitter och kollar en hemsida samtidigt som man ringa upp dom och ha informationen tillhands…*pang* så stängs locket och datorn blir svart.
 
Tur att vi ska investera i en ny då vi flyttar. Kan någon tala om vad vi ska ta för mobilt bredband till våra två datorer, en till Nicco och en till oss? Vi är helt novis på såna där saker och är tacksam för råd och tips.

10 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Eleonor (2011-03-29 15:47)
  Ok, tack för tipset, då ska jag kika på det, tycker bara att telia brukar vara så dyr, men allt det här är ju en smärre djungel. Allt beror ju på hur och vad man ska använda datorn till.

 2. Marja Granqvist

  Akta så du inte klämmer fingrarna i krokodilens käft.:)
  Jag har mobilt bredband från 3, men jag tror Tele2 är billigare. Du får kolla på hemsidorna i krokodilkäften. Om Nicco ska ladda ner filmer och musik måste hon ju ha något kraftigt och bra.
  Kram

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2011-03-30 06:11)
  Grejen är väl den, att dom ska ha 15-18 000:- för att koppla in oss, om vi bara har kabeln fram till väggen. Eller om det var 9000:-, jag kan ju inte utläsa såna saker och begripa vad dom menar, men det är ju dyrt som 17.

 4. Theresé Hällsten

  Enligt vad jag kan se så kostar det 9500:- att få det inkopplat. Telia tog 8000:- för att sätta i gång telefonen, i kabeln som Anders redan hade dragit. Deras 10mbit/s internet kostar sen 250:- i månaden (Med hur många datorer som helst). Telias 6mbit/s kostar 199:-, (för en dator) men då måste du även binda det till minst 18månader för annars får du betala för internet usb:n. Man får dessutom bara ladda ner 10gb/månad per dosa. (En gigabyte extra kostar den 29:- osv…) Man vinner alltid, på alla sätt, med att installera fiber. Det går snabbare, är stabilare, och de finns inga dolda avgifter. (Enda är att ni ju då inte har internet i stugan)
  …I think I’ve proven my point… Men du ska väl vara tvärtemot, som vanligt… Dessutom måste ni ju ha tv abonnemang nu, och de kan ni också få genom internet istället för kabeltv. (Då kan man spela om program bla.)

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2011-03-30 07:57)
  Nej, jag är inte tvärtemot, jag kan köpa detta, men tyckte att 18 000:-. var väldigt mycket pengar. Internet i stugan har vi redan så…jag sitter hellre fast i väggen, det är precis som detta med telefonerna, jag pratar mycket hellre i den vanliga, fasta telefonen än i mobilen, så det lutar väl då åt det som du föreslår, men det är alltså telia man ska kontakta, eller vad? Det är umeå energi som lagt kabeln.

 6. Theresé Hällsten

  Själva installationen, fiber -> färdigt internet i huset, får du prata med Umeå Energi om. (Ni kan göra ROT-avdrag även på installationen) Sen kan ni välja leverantör av internet/tele/tv efter installationen. De har olika samarbetspartners, så för internet kan ni välja någon av följande: AllTele, Bahnhof, Bredband2, K-Net Norr AB, Riksnet, eller T3 Networks AB.
  TV: Canal Digital
  Telefon: AllTele eller T3 Networks AB.
  AllTele tar tex. Engångsavgift 495:-, Frakt 99:-, 10mbit/s 75:-/mån (155:- för 100mbit), och bredbandstelefoni för 35:-/mån. (Nummerpresentation 15:-/mån)

  Canal digital tar 399:- för startboxen, och från 109 till 289kr/månad för tv, beroende på hur många kanaler ni vill ha. (plus 35:- i kortavgift) Detta är dock med viss modifikation eftersom ni måste ha ett multiabonnemang när ni vill se tv på fler apparater, men ungefär…

  Titta på: http://www.umeaenergi.se/Bredband/Privat/Bredbandstjaenster.ept för mer information om vad ni kan få.

 7. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2011-03-30 08:40)
  Åh jösses, inte är det väl underligt att man tycker sig att mobilt bredband låter väldigt enkelt, bara stoppa in en sak i datorn så var det klart. Nu ser det i alla fall ut som om jag får ringa till Umeå energi och fråga vad vi ska göra, T3 har jag för mig har billig telefoni så det kanske lutar åt dom då. Thank you för hjälpen, jag skulle inte idas traggla genom den texten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.