Jag snodde en sak

Chefen ligger och vilar, jag var in dit för en stund sedan och innan jag gick så frågade jag om jag skulle sno kudden.

Nej, sa hon, men du kan vända den! Ja, det var ju det jag menade…fast man kan ju tolka det som nåt helt annat.

Likadant var det då Tex hälsade på Åke, då han bodde i Tärna. På kvällen skulle Tex bädda och Åke sa att han hade snott lakanet. Va, sa Tex, har du snott lakanet? Ja, sa Åke. Vadå, nere på hotellet eller, undrade Tex?

Han trodde att Åke varit ut på en liten stöldturné och bunkrat upp med ett litet  lakan. Snott eller vänt, samma betydelse men kan misstolkas, ibland.

4 kommentarer

  1. Anna Pietilä

    Hej Maria! Jag var inne på vk och kollade runt lite och såg en bild som länkade till din blogg. kände igen dig och gick in och tittade. Såg att du skrivit om Tex =) Blev glad och tänkte att jag borde ju säga hej när jag väl kom in här av en slump. Hoppas ni har det bra! /Anna Pietilä

  2. Joni J

    Hej Maria,

    Alltid lika roligt att höra saker om pappa 🙂 även om dom kanske inte alltid är smickarande saker hehe. Du får gärna skriva en eller två rader om pappa på min mail eller dylikt så man får lite trevlig läsning när man kan behöva det. Ha en fortsatt trevlig vecka och hälsa raggar-Åke vetja 🙂

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Joni J (2011-04-20 15:04)
    Haha…fast det var ju inte en speciellt elak blogg om Tex, eller hur? Han var nog ganska så harmlös, och vi gjorde många roliga saker ihop. Jag får väl skriva när jag har tid, just nu har vi haft fullt upp och snart drar det ihop sig till årets första dragracing tävling. Jo, jag ska hälsa en Åke, från dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten