En vild katt, född 67

 

Nu ska jag försöka göra en lång historia kort…kommer inte att lyckas 🙂
Nå, gårdagens första besök, blev också något helt otippat, en Fjuppe. Förmodligen kan man nu skylla allt som hände efter att han hade åkt härifrån, på honom, tyvärr.
 
Det pratades nämligen om bilar och jag sa till Åke, att Fjuppes bil, en Lincoln, egentligen inte ser så dum ut, påminner lite om capricen, men något rundare till utseendet. Och där började alltihop. Jo, sa jag, till Åke, jag har sett att Lisbet (ni vet, vk bloggar´n) har lagt ut sin Buick Wildcat, på sin blogg, hon ska sälja den. Men jag vet inte vad hon ska ha, inte heller vad det är för årsmodell eller motor.
 
Sen vet jag inte riktigt hur allt gick till men jag ringde i alla fall till henne, frågade om man kunde få se den, pratade med Åke som tyckte att vi kunde göra oss en utflykt till Robertsfors, pratade med hennes bror på vägen dit och *pang*, så var vi framme.
 
Pratade lite, och sedan åkte vi ut på en provsväng, tillbaka i garaget så fick vi oss en liten rundvisning på deras tillhåll. Jättefint med många nostalgi grejer, där kan man nog sitta i timmar och bara titta på alla saker och minnas. En hel del fina bilar, inhyser dom också i garaget.
 
Efter det gick vi ut igen, tog några varv runt bilen, Lisbet gick hem för att hämta papperen på bilen…om utifall att vi skulle ha den och *tjopptjopp* så var det gjort. Så nu är vi ägare till Buicken, som förövrigt är en 67:a med en 430 motor, importerad från staterna 2008, en månad före vi fick hem Camaron. Och nu ska ni få se hela anledningen till varför det blev just den bilen:
 
Ser ni hur bra den matchar huset, say no more 🙂
 
Lacken är inte så fin, men bilen, modellen och framför allt, året, 1967, det måste ju vara ett fint år, med tanke på när jag föddes *nickar*
 
Det är väl bara ett problem, vi kommer att stöta på patrull då vi ska in med den i garaget…den ryms nämligen inte i nuläget, så Fjuppe, nu få du klura ut hur du ska lösa detta, du som var orsaken till detta köp.
 
När vi kom hem så visslade Åke över Tord och Camilla och deras dotter, på en liten fika i trädgården, tyvärr ingen sol, men vad gör väl det om hundra år.
 
Vi ska prova att byta däck på den då den kändes våldsamt obalanserad då vi skulle ut igår kväll och sen får vi se vad vi hinner göra idag, innan Nicco landar. Hon kommer ju hem från Uppsala idag. Ni får ha en fin söndag!
 
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-05-15 09:10)
  Va? Haha…vet inte riktigt vad du prtar om, men du ska alltså leta efter vissa siffror/nummer? Coolt om det var här du hittade det då, och egentligen kommer det från Lisbet. Alltihop knyts samman på ett eller annat sätt.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-05-15 09:31)
  Nämen Helena, nu måste du börja om från början och fota, alla nummer 🙂 Jag skulle nog lätt kunna falla för sånt där, men jag ska försöka…låta bli, man kan ju bli nojig.

 3. Ingemar Wahlström

  Grattis till en av de snyggaste USA-bilarna. Det är väl 430 under huven? En garanti att ni inte sackar i uppförsbackarna! Ni har många mil fin cruising att se fram emot.

 4. Lisbet Olofsson

  WOW…snacka om att den passar er utmärkt. Vad glad jag blir att ni ville ha ”Katten”. Så att jag får se den ibland coh lyssna på ljudet och klöset i den.
  Tord är min barndomsvän så han blev nog inte så förvånad.
  Ta vara på er.

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2011-05-17 07:25)
  Haha…jo Tord har nog berättat om lilla Lisbet som studsade runt i baksätet då killarna var ute på äventyr, han var mest förvånad att du aldrig gjorde illa dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten