Hjärnskrynklare

Vi satt och käkade en glass, chefen och jag, uppe vid ålidhems centrum. Vi fick efter en liten stund sällskap av ett par i gissningsvis 65 årsåldern. Vi pratade om vädret, rökning, farmödrar och deras rökvanor, pipluktens vara eller inte vara osv.

När dom sedan reser sig upp för att fortsätta sin vandring, klappar mannen mig på armen och säger att jag ska sköta om mig och önskar oss en bra dag etc etc, sedan presenterar han sig och säger att han en gång i tiden, varit hjärnskrynklare, om du vet vad det är, säger han till mig.

Mja, svarar jag, det beror på hur man definierar det.

Och visst har jag rätt, det skulle kunna vara en hjärnkirurg, psykopat, psykolog eller varför inte en som jobbat på skroten och skrynklat ihop järn moahaha….

 

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Man kan ju tycka att ’hjärnskrynklaren’ skulle veckla upp ens hjärna i stället för att skrynkla ihop den. På engelska kallas h*n ju för ’shrink’ (Brain shrinker) och det kan ju förutom ’skrynklare’ betyda ’krympare’.
    Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Marja Granqvist (2011-05-25 17:37)
    Hehehe, ja egentligen låter det ju knepigt, fast det är nog inte en korrekt arbetstitel…eller? Vi får i så fall döpa om dom till hjärnuppvikare, men om dom misslyckas i sitt utförande så vete sjutton.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.