Platt och rakt som en…

 

Fullspikad dag igår, började ju på Ikea och dom har ju inte bara en liten avdelning att gå igenom. Vi köpte en byrå som ska upp till stugan, en smal skåp med glas som Nicco ska ha på sin toalett, en tavla som hon ska ha i sitt filmrum, vi köpte tyg som ska sitta i trapphuset, sängkläder och sedan kunde jag ju inte låta bli att hålla liv i Sverige och bidra till fler arbetstillfällen, jag köpte….tadaaaa:
12 nya glas av samma sort som vi haft, minst 30 stycken av förut och som vi bara har två kvar av. Få se nu om det blir sista gången.
Efter Ikea stannade vi på Citygross, där hittade jag en ny termos till oss, flärpen till locket har nämligen gått sönder på den gamla:
Vi käkade middag och körde sedan iväg till Morgongåva och gjorde ett litet studiebesök på Karlssons. Nicco hittade ett par gula converse för 250:-, och toapapper som hon bara ska ha för syns skull i hennes nya toaskåp:
Åke köpte ett par nya jeans sedan Diesel, familjen Hällsten/Söderbergs katt, gjort en rivare i knäet på Åke och lyckades göra hål i hans jeans. Och sen var det en film och nåt småkrafs.
På vägen hem släppte dom av mig uppe i själva Järlåsa. Jag har nämligen en internet vän härnere, som jag lärt känna via netdoktor.se. Och vi började skriva till varandra då jag upptäckte att hon bodde i lilla Järlåsa, som jag aldrig tidigare hade hört talas om, innan Theresé flyttade hit. Vi har träffats förut men det är nu två år sedan, det är ju inte alltid det passar dom få gånger man är hit.
Vi hade jättetrevligt, pratade, drack kaffe och åt kex, ost och egna päron. Det roliga var att Theresé sa, strax innan jag klev ur bilen att hon ville ha ett päronträd, och det har nu alltså Ing-Britt och hennes man. Men det var planterat någon gång på 30 eller 40-talet och det är tydligen inte alldeles enkelt att få dom att överleva. Jag fick i alla fall med mig lite av årets skörd, päronen är jättegoda och det lutar kanske åt en päronpaj idag 🙂
Idag ska Anders och Åke, med medhjälpare, gjuta plattan till deras nya hus, så det blir nog en riktig arbetsdag för dom. Betongbilen kommer vid tio tiden.
Nu måste jag skriva en helt obegriplig sak men om jag gör det, så räknar jag kallt med att det ska försvinna ur skallen på mig…håll i er. Det finns inget som platt och rakt som en Chev Impala -64:a utom möjligtvis en blodpuddingsskiva!
Ha en fin dag, allihop…moahahaha!
 
Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Ing-Britt

  Det var så roligt att träffa dig igen! Hoppas promenaden hem gick bra. Kul att päronen smakade bra, säg till Theresé att hon kan komma förbi om hon vill ha fler päron. Det är inte så lång tid kvar innan dom blir dåliga.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Ing-Britt (2011-09-02 16:57)
  Jag fick aldrig gå hem, Theresé hämtade mig, hon tyckte det var för mörkt 🙂 Päronpajen står just nu…osmakad, på bänken, vi väntar bara på Anders och Åke som snart kommer tillbaka från husbygget, och då du.

 3. Marja Granqvist

  Lustiga saker du har i din skalle…är det något man ska förstå eller är det bara något din hjärna klurar på?
  Vilken busy dag ni har haft. Ni får alltid så mycket gjort hela tiden… Ha en trevlig helg. Kram

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-09-02 22:08)
  Jopp jag vet, jag är knäpp, fast om du ser en Impala 64:a så ska du få se att den är väldigt platt och rak…(inget som skjuter eller sticker ut) precis som en skiva blodpudding 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.