Detta kan bli spännande, nå hemskt!

Mamma berättade att hennes kusin ringt för att tala om vad hon tänkt baka för spännande semlor. Receptet har hon hittat i bil och bostad och det var saffranssemlor med… och läs noga nu, rödbetor. Visserligen står det kryddigt julfika, men ändock:

Hon läste upp receptet för mamma, som genast sa att det måste ju ha blivit galet någonstans, och enda anlednigen till varför hon inte hunnit sätta igång baket, var att hon kunde inte förstå vad man skulle göra med rödbetorna??? Det står inget om dom i beskrivningen, men visst står det rödbetor, längst upp under ingredienser:

Men kanske ett snäpp ännu värre, kolla in vad dom tycker att man ska garnera med:

Hahaa… ja nog är det fel någonstans, hoppas att ingen hunnit sätta igång att skära upp rödbetorna till denna semla.

8 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag skulle kunna tänka mig att riva ner lite rödbeta i degen. Det skulle ge en spännande färg till det gula saffranet. Dekorationen skulle jag däremot skippa. Semlorna på bilden har ju så fint utskurna hjärtelock, så dem skulle jag inte dölja bakom dill.:)
    Kram

  2. Gilla

    Det måste ju vara ett skämt alltihop. Rödbetor och dillvippor på semlor! Ha,ha!

    Sv: Jag är lite nostalgisk lite gång på gång. Men det beror väl på min ålder. Det var därför jag plockade fram fotona från nån gång på 1970-talet. Jag saknar mina föräldrar och mina ungdoms somrar i torpet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten