Lika säkert som…

 

Gick och tänkte på att man säger att saker kommer som ett brev på posten. Men ett brev på posten kan ju ibland dröja flera år, så därför är ju detta uttalande lite flexibelt och skulle kunna tolkas på olika sätt.
En sak som jag vet, 100 % säkert, är att räkningen från Radiotjänst i Kiruna ALDRIG, och då menar jag verkligen aldrig, har missat vår brevlåda. Så man kanske skulle säga istället för lika säkert som ett brev på posten, lika säkert som räkningen från Radiotjänst.
Hm, nu är det visserligen posten som delar ut dessa räkningar men likväl, har ett sånt brev, aldrig behövts efterlysas eller att vi fått en påminnelse om det. Alternativt, med dagens användande av datorer, så skulle detta brev istället kunna vara ett mejl i mejlboxen, det är nog till och med väldigt svårt att misslyckas med det om man nu inte råkar skriva fel mejladress.
Så slutsats: istället för uttalandet: ”Lika säkert som ett brev på posten”, kommer jag hädanefter att säga: ”Lika säkert som räkningen från Radiotjänst” eller ”Lika säkert som ett mejl i mejlboxen”.
Sen har jag inte gått och funderat på så mycket mera 🙂 Jag blev ledig idag, i alla fall, så jag har ett att göra, 10,15, sedan får jag göra vad jag vill, härligt. Och se, imorgon har vi fredag, igen, bara så där. Ska packa ner julgranen i helgen, julsakerna från köket och tv rummet är bortplockat redan. Så kan man säga att allt återgått till det ”vanliga” igen.
Önskar er alla en fin dag och… ett nytt blogginlägg kommer, det kan ni vara lika säkra på, som att fakturan från Radiotjänst, ena dagen dimper ner i brevlådan!
Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  Japp jag har funderat över detta – som ett brev på posten. Sedan de tappade bort en försändelse på 8 000 kr och inte hittade igen det så är jag lite rädd för posten.

 2. Theresé Hällsten

  Lika säkert som att vår brevbärare är värdelös skulle jag vilja säga. Ibland får vi inga räkningar utan bara påminnelser, utlämningsstället glömmer scanna in paket så man själv får leta eftersom man ju fått avin för paketet, och minst en gång i veckan får vi grannens/anders föräldrars post… Inget vitalt har väl försvunnit än, vad jag vet i alla fall, men påminnelseavgifterna borde man ju få skicka till posten om de inte kommit med räkningen..!

 3. Marja Granqvist

  Ibland funderar du på lustiga saker.:) Posten kan man absolut inte lita på nuförtiden. Jag skulle eftersända ett brev och limmade en adresslapp på den gamla adressen… brevet kom tillbaka två gånger, trots att man absolut inte kunde läsa den gamla adressen. Sen fick jag tipset att stryka över den mycket svaga streckkoden längst ner på kuvertet, för det är nämligen den som maskinen läser av och det var ju till ursprungsadressen. Hur brevbäraren sen kunde lägga brevet i rätt låda fattar jag inte…
  När jag strök över streckkoden,gick brevet till den nya adressen,men det dröjde mååånga dagar.:)
  Ha en bra dag. Kram

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2012-01-12 13:53)
  Fast det där fick ju nästan motsatt effekt, haha, du blev inte av med brevet istället. Ja ibland kan man fundera, eller som jag, funderar alltid på något men kommer inte alltid fram till en slutsats 🙂 Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.