Beverly Hills minnen

 

Sally förbereder sig för sin första lastbilsfärd:
Morfar Åke hade varit och hämtat lastbilen på verkstaden och skulle upp på jobbet med den.
Theresé skickade två bilder till mig, tidigare i veckan och jag undrade vad sjutton det var, jag kollade och kollade och tänkte att det var något dom hittat i huset dom håller på att renovera men så kände jag igen något och jag insåg vad det var.
Jag vet att jag skrivit om detta för längesedan men här kommer det igen. Vi var uppe i Malå med vår andra buss Beverly Hills, vi hade backat upp bakhjulen på några rejäla träbitar för att inte sjunka ner i gräset.
Vi skulle sedan upp till Piteå och se lite dragracing, Sam, min ingifte morbror stod vid bussen och dirigerade, sedan tog han träklossen och slängde in i bussen, Åke frågade om han fick in bägge, och jag vet inte riktigt om dom missförstod varandra, antingen letade dom efter den andra eller så tog Åke för givet att bägge klossarna var inne i bussen.
Nu var dom ju det… inne i bussen alltså, men den ena klossen hade efter Åkes våldsamma rivstart med bussen, fått klossen att snurra runt och följa med däcket så klossen sköt upp genom plåten och hamnade halvvägs inne i bussen, en liten liten bit från gasoltuben som stod placerad därbak.
Det visste vi inte förrän vi var framme i Piteå, kanhända att det var därför folk tittade på oss då vi passerade, det är ju inte alla bussar som åker runt med en stor träklamp hängandes ner bakom bakhjulet och nästan ligger ner på backen.
Idag blir det lunch/middag i Norum, hos mina föräldrar, ja dom bor inte där, min pappa har byggt dom ett litet ställe med både verkstad och lägenhet. Ska ta med kamera idag så kanske ni får se lite bilder därifrån.
Dagen ska ju enligt seden vara lång, men Nicco trodde inte på mig då jag sa att kyrkklockorna skulle ringa tre timmar idag, bara för att vi skulle bli smått galna, nä, jag tror att den här dagen kommer att gå lika fort som alla andra har gjort. Långfredag eller inte. Önskar er alla en bra dag!
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. per

    Hej,längesen nu. Glad påsk på er alla. Tur ingen satt där plankan kom upp,verkar ju vara nära väggen,men ändå. Jag har fått en kul berättelse om en planka som hände för länge sen när en morbror till mig gjorde lumpen. Inte riktigt rumsren historia,så håll tillgodo.Tror att han själv va inblandad i en straffkommendering att tömma utedassen. Helt plötsligt kom det ett befäl som dom inte gillade,såg att han va på väg mot ett av dassen,dom smög skyndsamt dit,inväntade hans göromål därinne,och när dom märkte att han satt sig tillrätta styrde dom in en planka som fångade upp lite saker 🙂 och då klappade dom upp den allt vad dom kunde,sen la dom bena på ryggen.Antar att dom skrattade gott efteråt. Per

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till per (2012-04-06 13:49)
    Jo, vi hade tur i oturen. Det där med plankan kan jag också en som inte är helt rumsren. Det var min morfar som var inblandad i den. Tror att även dom gjorde militärtjänst eller så var det ett gäng jägare. En av dom blev nödig, dom smög upp och styrde in plankan, när han sedan gjort en liten hög där, drog dom undan plankan, satt ner en pinne med medföljande lapp: Är det det här du söker? Och väntade till killen vände sig om och kikade ner (något som kanske flera gör rent automatiskt) och klart han undrade vart skithögen tagit vägen, men det blev han ju varse då plankan kom tillbaka 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten