Gästblogg fortsättning

Halva texten saknades, det rymdes inga fler bokstäver, men Annika har nu skickat fortsättningen.

4 varför byggs det inte maskiner som trots att man kör i mitten på gångbanan sandar, saltar hälften så att man får sparka,,,,norrländsk underbar specialitet som vore något att visa upp 2014. (arbetstillfällen ny/a fabrik/er) Borde inte vara svårt…..

3 sista varför rymdes inte för få tecken (vk uppmanar starta en egen blogg)

5 varför lägger kommunen (umeå) kanske? 1 miljon/1/2 miljon på en klädnypa (otroligt fin sak i trä) Om man har en miljon över skicka till Åsele och Doroteas sjukvård räcker inte långt men jag ger hellre av mina skattepengar till det än en klädnypa, hur vacker den är att se på. Låt barnen i förskolan tillverka halsband av vanliga klädnypor i stället om man vill värna den traditionen, måla dem, färga dem. När ska vi få använda en och samma börs till allt, så att grundkraven för alla blir tillgodosedda?

6 varför tar vi inte bort alla politiska partier och använder folkvalda personer oavsett politisk åsikt som samarbetar inom alla områden för allas bästa. Just nu känns det som om att alla river i pengarna för att tillfredsställa sina väljares differentierade lösningar på olika saker. Till syvende och sist är det den som är bäst att argumentera för sin sak och som kan samarbeta som vinner i längden. Vi skulle få folk mer delaktiga i samhällsbesluten om vi röstade på deklarationen vad våra skattepengar skulle gå till och de folkvalda fick pytsa ut de pengar som blev över och de pengar som folk inte röstade vart de skulle gå. Vi kanske skulle spara in politikerpensioner som kunde gå till att öka sjuksköterskornas löner?

7 varför bygger vi inte ålderdomsboende i varma länder som våra äldre kan bo i och komma hem på sommaren och byta boende med studenterna som kan bo utomlands på sommaren? Ungdomarna kan träna språk kanske jobba åt pensionärerna med målning och sånt medan de är hemma i Sverige, kanske bor i studenternas boende? Varför bygger vi inte flera hus med BARA 1 or i perfekta compactliving lösningar för äldre och studenter och har dagis och restaurang i botten så att ungdomar och äldre kan umgås med dagisbarn och generationer kan mötas. Avlastning för personal, bra mat åt äldre och ungdomar och en lösning på att många baran inte får träffa olika generationer.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten