Funkar/funkar inte

 

Jag vaknade återigen några minuter före 6, usch vad trist det är, jag vill ju sova men det går inte så länge det är så här i halsen. Jag har köpt några tabletter som ska lindra förkylningen, men hur vet man om dom funkar?
Jag har tagit dom i tre dagar nu, menar dom då att jag skulle ha varit betydligt sämre än jag är, om jag inte hade tagit dom? Om besvären inte är över på två veckor, ska läkare kontaktas, hm… men dom flesta förkylningar brukar väl normalt, inte, sitta i längre? Nå, jag provar och ser vad som händer.
Igår fixade jag bort påsken, kändes som om påskfirandet var över. Och jag gjorde i ordning en enkom låda, där allt påskpynt rymdes alldeles utmärkt. Bar ner allt i källaren, kom upp, gick in i sovrummet och se… där satt en liten kyckling bredvid nåt annat gult och kände sig övergiven. Jag visste det… jag visste det, så är det alltid, man får inte med sig allt utan tomtar och kycklingar dyker upp på dom mest oväntade ställena efter att man burit bort, vad man trodde, det sista av pyntet.
Åke for med det sista av tallarna, som han lastat på släpen, och några utdöende växter fick följa med i det lasset. Det innebar att jag fick plocka fram blomjorden och sätta ner några plantor som blev över.
Vi var också en sväng på Expo, köpte en rullgardin till Niccos sovrum, det finns inga persienner där och det är i det fönstret solen skiner in i på morgonen, och ett påslakan set fick hon också. Sedan gjorde vi myrorna, men hittade inget som var tillräckligt intressant för att köpas.
Åke löste in bingolotto vinsten (två nya lotter) så vi vet ju vad vi gör ikväll, själv fick han in 6 rätt på sitt V75 men delat på tio ger det inte mer än ca 150:-, fast så länge det plus är det ju bra. Hoppas ni får en fin söndag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  Önskar en fin söndag tillbaka. Jag är också morgonpigg som 17 men halvt död kl. 22.00. Det går inte att sova ens om jag varit uppe sent. Nästab då jag vaknar och är superpigg för att sedan måste sova en skvätt på dagen.

  Känner så igen det där att man hittar lite kvarvarande pynt…sucka..

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2012-04-15 07:10)
  Jag är då glad att man inte gjorde som mamma brukade göra, då vi var barn, då skulle det ju även bytas gardiner, till påsk…snacka om överskottsenergi, dom får ju sitta uppe så lite länge.

 3. Theresé Hällsten

  Om de är någon tröst så vaknade Sally 5.18 och tyckte att alla skulle gosa i vår säng… 6.43 hittade hon mitt födelsemärke på ryggen och försökte prilla loss det… Då gick jag upp och bakade frukostbröd istället. Så det blev ”Hotell-á-la-Lindesberg-frukost” här hemma, kl 7.38. =)

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2012-04-15 13:46)
  Då var jag ju inte ensam om att sitta uppe med tuppen då, det låter ju förtröstansfullt 🙂 Men inte blev det någon hotellfrukost här inte, skulle kanske ha kollat om Åke har nåt födelsemärke jag hade kunnat pilla på, så även han hade stigit upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten