Stackars katten….

 

Nu håller det verkligen på att gå utför, för stackars Eloise, hon kan knappt  ta sig framåt. Förmodligen har hon hoppat ner från någonting och återigen slitit upp hennes knäskada. Med andra ord är det dags att boka in en tid hos veterinären igen. Och inte bara för knäet, dom får nog kolla upp hennes tandstatus igen.
Theresé ringde hit nu på morgonen och jag talade om hur det stod till med katten. Och samtalet kom in på djur som fått amputera bakbenen och istället fått en vagn som dom kan dra sig framåt med, med hjälp av frambenen. Ja, sa jag, jag tror faktiskt, med tanke på hur Eloise går, att hon skulle tycka att det vore skönt att få lägga upp bakdelen på en vagn så slapp hon röra höfterna och knäna då hon går.
Men picture this, hur skulle det se ut då hon ska ner i källaren? Wrooom, så var hon nere, men efter en något guppig färd. Och vilka problem skulle inte kattluckan utgöra. Hm, nä, jag tror att veterinären får skriva ut några nya piller istället, så blir det bättre efter ett tag. Jag tror också att hon ska få börja ta en typ av Omega 3, för att smörja hennes leder, det kan behövas.
Värst är det att få henne att ta pillren, hon brukar vägra och Enya vill helst av allt käka upp allt för Eloise. Och när jag skriver detta kommer jag osökt ihåg dom små tipsen jag lade ut på bloggen för två år sedan, varsågod, här kommer det igen:
 Ibland så krävs det att man går in i närkamp med sina kära husdjur – det kan röra sig om p-piller till katten Snoffsan eller piller mot mask i magen till pudeln Brutus. Nedan följer hur man får
1.sin katt att svälja ett piller och
 
2.sin hund att göra likadant. Hur man ger sin katt ett piller…
 
1. Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sidan om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, håll samtidigt pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.
 
2. Ta upp pillret från golvet och hämta fram katten bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen, och upprepa proceduren från punkt 1.
 
3. Hämta tillbaka katten från sovrummet, och släng det uppblötta pillret.
4. Ta fram ett nytt piller ur folieförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.
5. Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten från bokhyllans översta hylla. Ropa in din make/maka från trädgården.
6. Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din make/maka att hålla fast huvudet samtidigt som du kör in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida ner längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.
7. Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.
8. Vira in katten i ett badlakan och be maken/makan att ligga uppe på katten så att dess huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.
9. Läs på etiketten så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.
10. Hämta katten från grannens trädgårdsbod. Hämta ännu ett piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.
11. Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpsluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.
12. Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret ur foliepaketet.
13. Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor bit oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en till två liter vatten för att skölja ner pillret.
14. Be din make/maka att köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.
15. Ring Blå Stjärnan och be dem hämta katten. Kolla med ditt lokala zoo hur mycket en hamster kostar.
 
Hur man ger sin hund ett piller…
Vira in pillret i en skiva bacon… Klart!
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.