Den fräste och väste hotfullt

Nicco och Rickard var på Nydala igår, hon ringde hem i panik… dom låg däruppe bredvid Umelagun, hade legat ett tag och när Nicco sätter sig upp ligger det en svart orm en en halvmeter ifrån henne, och den var inte glad… den fräste och höjde på skallen.

Jag har letat på nätet för att se om jag kunde komma fram till vad det kunde vara för någon orm, det finns tydligen två alternativ, snok eller huggorm. Huggormen är lite mer kaxig än snoken, och den svarta typen är tydligen vanlig vid kusten, mja, kanske det var en huggorm då.

Jag blev ju lite avis eftersom jag aldrig sett en orm ute i naturen, men att dom skulle vara på Nydala, hade jag ingen aning om, hur mycket var man inte där, som barn och ungdom. Jaja, Nicco däremot var inte alls glad över upptäckten, hon gillar inte ormar.

8 kommentarer

  1. Theresé Hällsten

    De kan vara svårt att se skillnaden på dem. Vad jag märkt, som hittills sett en levande orm ute, så är snokarna oftast mer svarta. De har också två stycken mycket utmärkande gula prickar bakom huvudet. Huggormen däremot är lite mer mönstrad i själva fjällen och säkert mycket mer agressiv. De blir också lite större tror jag.
    Ormarna hör ju inget men känner vibrationer så om de tex. lyssnade på musik så kan de ha retat upp den kanske. Den orm jag såg kröp bort då den säkert märkte av mig först då jag fotade ormbunkar…

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Theresé Hällsten (2012-06-14 10:10)
    Fast huggormen finns som helsvart också, den ska var lite kraftigare, och göra mer ”väsen” av sig. Nu spelar det väl ingen större roll, tycker man inte om ormar så gjorde ju inte snoken mindre ont 🙂 Den kanske blev irriterad då den snokade runt och blev helt oförhappandes, upptäckt.

  3. Marja Granqvist

    Men huu, så obehagligt. Jag gillar inte heller ormar och ryser vid tanken på att de skulle finnas på badstranden. Den här hade kanske bara förirrat sig dit… lockad av värmen.
    Ha en fin kväll! Kram

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Marja Granqvist (2012-06-14 17:04)
    Ja, hon sa att ormen, efter sitt utfall tog till reträtten, och for in under en typ av altan dom har vid huset där. Men jag tror ju inte att den valt att vara mitt bland alla människor som snurrar runt där varje dag.

  5. Anne-Marie Mäkelä

    Hjälp, min värsta fasa; ormar. Detta är den tredje gången jag hört om någon som sett orm redan i år. Är det gynnsamt år för dem tro? Det får bli gummistövlar för mig på SpanskaVillan i så fall!

  6. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-06-14 19:12)
    Och jag är bara avis jag, jag vill också se en orm… men det kanske är orm år, precis som det kan vara rått år, och är det gott om råttor finns det många ugglor, allt har en mening.

  7. Maria Skiddi

    Å jag ääälskar ormar! Blir så glad då jag träffar på någon!

    För ett par år sen var ett sk ”ormår” å redan i april stötte jag på en efter vägen över berget då jag skulle gå till jobbet.

    Spontanshoppade ormgift då jag tog av mig ryggan å satte fram den till ormen som högg 3 ggr samtidigt som jag med dramatisk hög röst sade för mig själv ;

    ”Dont do this at home- it´s daaaaenngerous”

    (med min allra bästa australienska accent=)

    Sen bad jag mina arbetskamrater gissa innehåll i ryggan då jag kom till jobbet.

    matlåda, kam,plånbok etc var ju givna gissningar haha! men ormgift- DEN tog ingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten