Köpes…en stor säck matjord!!!

Det där med fyrklövern tror jag inte på…längre, utan vi får nog satsa på en hög med matjord istället 🙂

Hade en viktig tid att passa, halv tio, jag och Nicco hoppar in i bilen tio minuter över nio, den vill inte… sen vill den inte igen, inte ens på tredje och fjärde försöket, på sjunde och åttonde, ger den till och med upp att ens låta. Maria morrar högt, springer in och letar fram numret till taxi, samtidigt om hon ringer och säger att vi blir någon minut sen.

Sen kommer jag ju på att våran brevlåda har en adress… men siffran och vägen som är utåt den stora vägen, är ju en annan, så vi ställer oss därute för att kunna påkalla uppmärksamhet då den kommer.

En taxi kommer då sakta krypandes, vi tror ju givetvis att det är den rätta, jag vinkar till bilen med fingret, komsikomsi, men den passerar och kör in på centrum parkeringen. Efter ytterligare en stund kommer nästa taxi, och den svänger helt plötsligt nerför gatan, Blomstervägen, som jag uppgivit, men den ska egentligen svänga in på Timotejvägen. Vi går fram och ser hur taxichauffören insett att han kört fel och vänder tillbaka.

Han kör över på vår sida, vevar ner rutan och jag frågar om han ska på 43:an, och oh ja, det är rätt taxi. Vi kommer fram, och allt gick bra, men 177:- fattigare.

Som tur är har jag en bussig "gammboss" som jag ringer upp och hon kommer som ett skott, plockar upp oss, skjutsar Nicco till skolan, kör hem mig så jag kan hämta nyckeln till Jeepen och sedan åker hon upp med mig på klockarbäcken så jag kan ta Åkes bil. Inte illa med såna vänner, tack Annika!

Så egentligen, om man tänker efter… det var ju inte bara otur, utan det blev en blandning av både och, så vi kanske kan vänta ett tag med inköpet av matjorden 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten