Ojordad = ogjort

 

Åke fick dit balkongdörrens andra del igår kväll så nu är det fixat, men det var en hel del arbete, och nu återstår en dörr till. Värre var det då han nu skulle sätta dit utebelysningen, införskaffad på K-Rauta, så här ser lamporna ut:
Och visst kan ni alla läsa och förstå engelska, outdoor betyder väl utomhus och inget annat. Men hur kan dom då sälja en icke jordad lampa, som ska sitta utomhus??? I beskrivningen som medföljer står det att lampan är för inomhusbruk. Och det sitter bara två kablar/sladdar i lampan, det ska vara tre, om den är jordad.
Sånt där är så retfullt, om det är så att det framkommit nya råd och rön där det är bevisat att ojordade saker är ok att ha utomhus, så borde vi nog ha fått veta det redan. Skriv inte en sak på utsidan och en annan inne i kartongen, det blir lite svårt att välja vilket man ska tro på.
Dom där lamporna hade åkt i soptunnan om detta hade varit en liten PLUS session, men det var ju bara i min blogg, så dom kommer att få åka tillbaka upp på K-Rauta och där missade dom en affär, vi köper inga lampor där, utan tar det på något annat ställe… det blir det lilla straffet för att dom inte har mer ordning på sakerna dom säljer…HA!!!
Pappas operation gick bra, och han slipper nu nackkragen, han har även fått en sak inopererad i magen, där han kan få både medicin och mat, direkt i magsäcken, så länge han nu inte kan äta själv, och på det viset slipper han en slang i näsa eller mun. Och nu återstår den eviga väntan… och den känns jättedryg och jobbig. Men vi kan ingen, göra något åt det, utan vi får ta det som det kommer, och i den takt det blir.
Jag önskar er alla en fin tisdag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anne-Marie Mäkelä

  Det har varit mycket på TV och i tidningar nu om att el-grejor inte håller rätt standard, så det är tydligt att man får se upp med vad man köper. Det enda raka är ju att göra som ni gjorde, lämna tillbaka så kanske affärsansvariga lär sig att hålla koll på vad de köper in.
  Skönt att det går framåt för din pappa. Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-09-25 07:55)
  Det fula är ju också att det står en sak på utsidan och en annan på beskrivningen. Och vem blir ytterst anvarig om det händer något… ja, förmodligen vi själva, som satt upp den *suck*.

  Små framsteg, men åt rätt håll 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten