Teknikens under

Jag vet att man inte kan diskutera med maskiner men jag kan inte låta bli. Nu håller datorn på att balla ur. Den slocknade helt plötsligt igår kväll då jag satte på den. En blixt så var den död.

Jag satte i strömkabeln och se, då gick den igång igen… men den indikerade att den inte hittar något batteri, jo men tjena, batteriet sitter i och har gjort det sedan den var ny. Vi brukar vara noga med att dra ur sladden så fort batteriet är full laddat bara för att inte nöta ut det i onödan, men vad tjänade det nu till?

Samma sak alldeles nyss, den ville icket starta, jag satte in strömkabeln och tjopp var den igång igen, men det finns inget batteri… säger den, men den ljuger. Teknikens under, eller vad man nu brukar kalla det!

2 kommentarer

  1. Anders

    Att batteriet sitter i rent fysiskt behöver inte betyda att det fungerar rent tekniskt. När datorn är avstängd, ta bort batteriet och sätt tillbaka det igen efter ca 30 sekunder. Starta datorn igen med strömkabeln ansluten. Håll muspekaren över batterisymbolen längst ner till höger på datorskrivbordet så ser du om batteriet laddas eller inte. Om det inte laddas är det förmodligen trasigt, vilket inte är ovanligt. PS: Ett modernt batteri nöts inte mindre för att man drar ut strömkabeln när batteriet är fulladdat.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Anders (2012-10-14 10:54)
    Nu vet inte jag om du vet hur det funkar i vår familj, men 🙂
    Jag plockade faktiskt ut batteriet och klickade tillbaka det och då kände den av att batteriet var där, så det funkade resten av morgonen, tills jag startade upp den igen. Nu visar symbolen på inget batteri, dvs att batterisymbolen är överkryssad med rött och texten: inget batteri upptäcktes, fast även med texten: den är ansluten och laddas, jodå 🙂
    Tack för tipset i alla fall, jag ska testa det nästa sväng igen, då jag startar upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten