Palt, paltare, paltast

 

Undrar just varför man säger harpalt, om harar, vad har palt med dom att göra? Och det här med påskhararna, som lämnar ägg åt barnen… återigen, varför? Sen när lägger harar ägg?
Sade det vid middagsbordet igår och Nicco hade faktiskt aldrig hört ordet harpalt, hon trodde att jag skämtade med henne. Givetvis kom tanken upp då vi faktiskt åt, just palt igår… men utan harar till 🙂
Det gick bra att jobba, det roliga var då jag kom hem och hade fått sjukintyget skickat till mig, läkaren hade sjukskrivit mig till och med igår, så nu måste jag väl ringa till försäkringskassan och säga till att jag inte ska ha något för igår… då kan dom ju tro att jag försöker lura dom på något sätt.
Igår kväll så skulle vi ta dom traditionella julkorten med katterna, och det är lika roligt varje gång. Och man blir påmind om skillnaden på en hund och katt. En katt äger du inte, utan den äger dig, och gör precis ingenting som inte blir en belöning för dom, medan en hund svansar runt och gör allt för att du ska bli nöjd (ja nästan i alla fall).
Enya vägrade göra en fin pose på fällen som Nicco lagt ut, hon struttade runt och gömde sig bakom granen, hoppade upp på soffan och stack under bordet, allt detta medan Eloise, precis som ifjol, satt utanför dörren och tittade på oss med en frågande min i ansiktet, hon undrade vad vi höll på med.
När vi släppte in henne i rummet, smög hon omkring och pep med jämna mellanrum, även hon stack bakom granen och sedan upp på soffan. Men till slut lyckades då Nicco fånga dom på två stycken fina nanosekundsfoton, så här blev dom:
Enya…knappast medveten om den lilla tomtemusen ovanför hennes skalle. Och Eloise, något frågande till allt ståhej, och stilla i… en sekund.
Fotografen är ju givetvis Nicco.
Idag är det sjukgymnasten som gäller, hon ska få visa mig på nåt bra träningsprogram och sedan har jag tänkt börja gå dit och träna igen, precis som jag gjorde förut, det är faktiskt så att jag saknat det. Vet att man kände sig så bra då man gick därifrån. Önskar er alla en fin onsdag!
Maria Lundmark Hällsten