Det blir svårt det

Nu känner sig Åke lite bättre, han har gått ifrån att ha sett ut som han haft en stödpermanent då håret stått rätt upp  på sina ställen, till att ha fått ner det till normal nivå igen, och han sitter som vanligt ute på bron och röker, han hade ett mindre uppehåll på nyårsdagen, men det blev inte mer långvarigt än så… tyvärr.

Jag undrade igår vart mina pengar från försäkringskassan tagit vägen då jag inte fått något från dom… än, och det fick jag svar på idag.

Jag trodde i min enfald att sjukskrivningen per automatik, gick över från arbetsgivaren till försäkringskassa efter 14 dagar, men ack vad jag bedrog mig, man ska ju anmäla det själv. Hm…

Jaja, får väl se till att göra det då, det lustiga är att dom skrivit i brevet att om dom inte får in en anmälan innan 2 februari 2012, så utgår dom ifrån att jag inte vill ansöka om ersättning. Det blir svårt, februari 2012 var ju för 11 månader sedan, moahahaha…

2 kommentarer

  1. Tina

    Kul med felande datum!, du må reta FK för det!

    Men det där med automatik från arbgivaren till FK,
    så ska det funka!, men FK sänder i sin tur då ut
    blankett till dig, som ska fyllas i av dig, samt att de vill att du bifogar original läkarintyg, därför ska man bara skicka kopia till arbgivare när de vill ha sjukintyg.

    Har FK sänt ut blankett till dig?

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Tina (2013-01-04 21:03)
    Nix, jag har inte fått någon blankett, men nu har jag då sjukanmält mig. Tycker också att det är konsitgt att dom inte kunde ha upplyst om detta då jag ringde till dom för att friskskriva mig, en dag tidigare… kunde hon inte då ha frågat eller sagt, att för att friskskriva dig BÖR du först göra en sjukanmälan… ja, dom är knepiga dom där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten