En konstig rotfrukt

Läste lite om LCHF dieten, och vad dom får äta vs ska undvika att äta, så här stod det på en av raderna: Rotfrukter, (Potatis, pommes frites, kålrot, rödbeta etc).

Jag visste inte att Pommes frites var en rotfrukt???

Själv kör jag inte den dieten, tycker inte om allt fett som man ska äta, så jag håller mig ifrån kolhydraterna men snålar även in lite på fettet, får se vad det gör i längden.

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Jan A (2013-02-05 13:04)
    Ja tack du, det vet jag 🙂 men då räckte det ju att skriva potatis… eller kan det vara så grymt, att det finns dom som faktiskt INTE vet att pommes frites är potatis… med olja, hm.

  2. Tina

    Man kan gott äta low carb utan att äta en massa fett, det är det mest vanliga, i min omgivning. Sedan finns det mycket annat att ta individuell hänsyn till, kanske att man inte tål mejeriprodukter som grädde mm.

    Pierre Dukan är en dietist och fransos, han har en Livsstilsdiet uppdelat i några steg.
    Den slutar med en mathållning som ska vara livet ut. Finns mycket lättläst om den, på nätet.

    Första steget är att endast äta protein, bara för kickstarten. Det gör man mellan 1-7 dgr.
    Den är vi några som provat. Jag klarade mig i 4 dagar, men hjärnan knakade ihop och jag slutade svara på tilltal. Nå, det var roligt att prova!

    Bra att du äter balanserat, men man ska nog inte gå ner jättefort jättemycket jättelänge… Tänk om det inte stannar av? Huden måste hinna med, oxå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten