Vem var dummast?

Trevlig kväll igår…känns lite idag, fast jag fick en riktig sovmorgon för ovanlighetens skull 😀

Lena bjöd på god mat, som vanligt, med både förrätt och efterrätt. Ricky var också dit bjuden och det var mycket snack om gamla kompisar dom haft och vad som hänt med än den ena och än den andre. Rena rävgiftet bjöds det också på, eller hur ska man tolka den här flaskan:

Foto1525

Sen blev det lite bildvisning och poppande på jukeboxen, som tycks ha eget liv, rätt var det är så vrids ljudet upp och överröstar allt prat. Spooky!!!

Jag och Åke pratade lite om hur vissa människor kan vara så totalt borttappade, eller rättare sagt, att dom lever i sån förnekelse, att utomstående inte kan begripa hur dom kan ”tro” att det verkligen är som dom säger att det är, fast allt som visas utåt, kan inte misstolkas för andra människor.

Total förnekelse om man inte ifrågasätter varför ens pappa inte finns med på bröllopskortet, han är bortklippt, man får som 70 åring veta att man är adopterad, men man har inte ifrågasatt vad man sett eller hört tidigare.

Då vill man inte vara till besvär, eller ställa till med någon scen, man bara låter saker vara och hoppas kanske på att aldrig få veta eller att andra vet, fast dom gör det. Ja, detta var ju ett exempel, men bara själva grejen.

Man vet…men man vill inte veta. Man ser, men man väljer att blunda, tyvärr försvinner inte problemet för det, utan man kanske innerst inne önskar att det vore som för barnen, som håller för ögonen och tror att dom inte syns. Nåja, vad kan man göra åt det, ingenting, allt är upp till var och en att bestämma, hur man vill leva sitt liv.

Avslutar med en liten historia, nyss berättad av Eksjöbon, Sören, som är här i Umeå med sin fru Gun-Britt, och dom bor hos Ingegerd och ”Kul-Janne” och stannade av härutanför och pratade en stund.

Det var mannen som berättade för en annan man, om sin korkade fru, som köpt en mikrovågsugn till stugan, fattar du vad dum hon är, vi har ju ingen ström i stugan. Hahaa… ja svarade den andra mannen, men då ska du veta min fru, hon ska utom lands och har köpt med sig ett paket kondomer, men du…hon har ju ingen snopp!

Ja, vem var nu dummast, hm… 🙂

Önskar er alla en fin 1:a maj!

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Hej

    Intressant.. Känner en som lever så, men inget ont i denna människa, det r en underbar person. Räknas som farbror. Men outtalat. Det är nog av hänsyn till den ”äkta” släkten, :-/ som han inte vill att övr pratar om det. Det där gamla oäktingsnacket, så jäkla sjukt..

    I samma släkt finns ett adopterat syskon. Ingen skulle veta ngt. Hon räknade själv ut det, efter 50 år. Konstigt, sånt här..Onödigt hemlighållande. På vems bekostnad..

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Jo hej…hej 🙂 Nä, jag fattar inte heller, varför hemlighetsmakeri, kanske man förstår mer, då det handlar om långt tillbaka i tiden, skamligt, eller man valde det som då, verkade mest bekvämligt. Men hur blev det sedan, och som du skriver, på vems bekostnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten