Jag önskar fritt av tomten

Jag får nog vidarebefordra länken, till avsnittet vi såg igår, om Allt för Sverige, till Jerry i USA. Där, i avsnittet, äter dom ju dopp i grytan, fast jag har då aldrig hört talas om att man doppar vörtbröd i spadet. Det ska väl ändå vara ljust tunnbröd, eller är det beroende på vart i landet man befinner sig?

Jag sa nämligen till Åke i förrgår, då vi åt blöta, att jag kanske skulle ha frågat Jerry om han visste vad det var, veta, kan han ju visserligen göra ändå, om hans släktingar tagit det med sig dit.

Den typiska Aladdin asken presenterades också, samt Kalle Ankas jul, och det förstod dom inte alls. Hur kunde några ihopklippta snuttar av Walt Disney, göra att hela Sverige stannade av under en timme. Och att vuxna kunde sitta och titta på det där, dom trodde att vi inte hade så mycket tecknad film i övrigt, så det skulle vara anledningen.

Men förr, då jag var liten, så var det nog så. Inte visades det tecknad film, bara så där. Sedan tänker jag att det nog för dom flesta familjer, var ett bra sätt att placera barnen framför tv:n en timme så hann dom duka fram julmaten och barnen kunde varva ner inför tomtebesöket. Jaja, en egen teori, igen 😀

Nu till en seriös fråga om…tadaa, blomflugor. Hur i hela…någonting, kan en fluga vara så enveten, irriterande, besitta såna starka vingslag att dom inte blåser åt fanders, då man hittar av en fullträff? Jag begriper det inte. In i ögat ska dom, i näsan eller fladdra på framför dataskärmen, vart kommer dom ifrån? Fast nu tror inte jag att det är ett gäng, jag har bara sett en…the survivor, säkert pansarbeklädd med superkrafter i vingarna.

Får jag önska fritt av tomten så önskar jag faktiskt döden till flugan, jag är grym, jag vet!

Tog en ny bild på cykeln, som fortfarande låg kvar, orörd sedan i lördags, det blir en kallstart då dom ska få igång den där.

Foto1417

Idag blir det att åka på Maxi och handla det där sista inför morgondagen. Jag jobbar ikväll och faktiskt imorgon med. Men jag kommer att vara hemma till…Kalle Anka så… 😀

Foto1408

Önskar er alla en fin, dan före dopparedan!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Maxi idag?? Du e modig du 😀
  Själv ska jag på badet med familjen… Coop forum igår var groteskt så idag blir det inget handlande!! Jag har kastat in handduken vad gäller förberedelser haha… Ses nåt i mellandagarna kanske? Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Japp…im going in, to the dungeon 😀 Jag tänker åka om en halvtimme, men gissar att många tänker likadant, tur man har armbågar 😀 Jag är ledig mån, tis och ons, nästa vecka, så jag kan säkert undvara någon timme, vi får höras. //Kram och God Jul!

 2. Freja

  Jag har aldrig testat dopp i grytan, men har bara hört vörtbröd, så det är nog olika var en bor. Och Kalle Anka har jag inte tittat på de senaste tio jularna minst… Det lär inte bli i morgon heller. God jul!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ok, jamen då har du missat nåt 😀 Att doppa tunnbröd (hårt) i skinkspad med en bit från julskinkan och sedan en klick med smör, är inte så illa. Men just vörtbröd, hm…låter som om det blir en väldigt lös konsistens av det hela. Men, smaken är ju olika. God Jul!

 3. mexan

  Bläää för vörtbröd i spadet!

  Det är nog inte alla som vet varför vi var så begeistrade av att sitta å se Kalle? DET borde Anders Lundin talat om för amerikanarna tycker jag för det är viktigt att berätta fakta. Vi hade EN enda TVkanal till 1969 senTVÅ!! ”publicservicekanalar” till 1987, det var först då vi fick fri TV.

  Svensk TV var ju alltså ”seriös” och det vimlade inte direkt av amerikansskt trams på EN kanal. En gång om året kunde alltså Svensken tillåtas det.

  Att vara Julvärd är dessutom förknippat med diverse probs i äktenskapet. Arne Weise skyller delvis sitt Julvärdskap för att inte äktenskapet höll!

  God fortsättning Maria!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja det var ju så, och vi var inte heller bortskämda med tecknade filmer. Jag vet att vi var lätt besvikna då vi fick 3:an, och plötsligt var det barnkanaler och tecknat varenda dag, där…förstördes Kalles jul, och blev inget värt för min del. Men jag offrade mig igår och såg HELA timmen, fast jag hade kunnat vara utan 😀 God fortsättning till dig, Maria!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten