Ta det med en nypa salt…och socker, och skratt!

Jag träffade Helena igår, uppe på Finas konditori, Ålidhem, och där åt jag den godaste räk-salladen ever:

Foto1646

Snacka om ett berg av goda räkor och dressingarna man fick till, var inte heller fel, så den rekommenderar jag starkt, och tänk priset, 69 spänn, och då ingår kaffe och ett bröd…kunde inte blivit bättre 😀

Det har varit lite horoskop snack, sista dagarna, inget som jag egentligen tror på, men ibland är det så roligt att läsa, speciellt då man tycker att det stämmer in 😀 Men här, på en sida som heter aha.nu, kunde jag inte annat än börja skratta högt för mig själv då jag läste brottstycken över hur en tvilling är, lite små exempel, tagna från den negativa sidan:

*Man bör akta sig för att bli osams med en Tvilling! Blir man det så kan det hända att du gör en skandalhistoria av saken. Antingen för du den vidare från mun eller också så lyckas du få den på pränt i svart och vitt.

*Nyfikenheten hos en Tvilling kan ibland ta sig smått abnorma uttryck. Du frågar och frågar, ibland om dom mest intima detaljer i en människas liv i total avsaknad av respekt för andras personliga integritet.

*Värst drabbad blir Fisken som utan att tänka sig för blottar hela sitt känsloliv för denna frågvisa Tvilling. När du hör Jungfrun gnälla blir du väldigt uppretad och biter ifrån dig ordentligt.

Ja ni, jag vet inte hur man tolkar detta, men första stycket tänkte jag mer på mitt bloggande, är det nåt jag tycker är fel så gör jag ju precis som det står, sätter det på pränt, men sällan om enskilda personer och om jag skulle det, så är det aldrig med namn eller att någon skulle veta vem det handlade om.

Nyfiken är jag, det vet jag, men brukar fråga först, om det är ok att fråga, om det rör sig om mer personliga saker, och man behöver inte heller svara. Ja som sagt, lite kul var det, och man får ta sånt där med en nypa salt…och socker, och lite skratt 😀

Och här, ett tips på hur man kan göra sig en liten förvaringspåse utan att behöva knyta ihop den:

54ebee84a45e7

Dock blir jag fundersam då dom klämt in stora saker, hur får man då ut dom genom det hålet, gör man så, fyller inte grejen sin funktion. Men det finns ju andra saker man kan hälla ner och få ur, ska genast göra någon sån där, så jag har, då det är läge för att använda en.

Önskar er alla en fin onsdag!

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Det var ett fiffigt tips, men man får väl se till att den där avklippta kanten inte blir vass, så den skadar påsen.
  Sen undrar jag om stora saker. Kan man inte först fylla påsen och sedan trä på korken? Sen måste man förstås ta av korken innan man tar ut något ur påsen. Ska pröva det. 🙂
  Ha en bra dag! Kram! 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jo, du och Jan B tänkte på samma sak 🙂 Han skickade ett sms, men jag var mer inne på att slippa ta av korken,och då blir det ju bara saker som ryms i den passagen. Men ta en soppa, till exempel, som blir över, gör en sån där påse, frys in, och sedan är den ju lätt att tömma i kastrullen då den tinat, och man slipper kladdet med att klippa sönder påsen. Ha det fint, du med//Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

  Visst är den, jag ska återkomma då jag testat 😀 Ja räksalladen, den ska jag absolut ta fler gånger, jättegod!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten