Det firade vi!

Vilken tur man har att man heter Maria och det råkade stå det i almanackan igår, då fick man ju en anledning att fira 😀

Åke var på verkstaden och höll på med Camaro nummer 2, och på väg hem så ringde han och frågade om han skulle gå in på Ullas och köpa en tårta…why not, sa jag, och så blev det:

017 018 019

Theresé råkar också heta Maria, i andra namn, så till henne skickade jag ett sms och grattade, och skrev att jag köpt en trisslott åt henne, och för att vara sjyst så skrapade jag den och tyvärr….ingen vinst, men det är ju tanken som räknas 😀 Åke tyckte att jag skulle ha skrivit sanningen, att jag egentligen köpt två, och det var på vår lott som vinsten låg…så…haha, ja, jag tror hon känner oss vid det här laget.

En massa roliga klipp på tv igår kväll, som vi satt och såg på och sedan hamnade vi i musikträsket på youtube. Tänk att det finns så mycket gammalt där, sa Åke, att dom filmat och sparat och nu kan man hitta det mesta i musikväg. Man blir onekligen nostalgisk då man först söker på nåt specifikt och sedan hittar man bara bättre och mer saker, som man till och med förträngt, att det fanns.

Det kan liknas vid då man tidigare hittade ett gammalt kassettband med ”Blandat bandat”, och det var med glädje och entusiasm man satte igång spelaren, och man kunde hela ordningen på bandet, vilka som kom efter den och den låten. Ibland hade man inte ens tålamodet att höra hela låtarna utan man snabbspolade i ivern att få höra nästa låt.

Idag funkar det sämre, vi har väl ett helt lass med band nere i källaren, men hur många av dom tror ni funkar…först ska man ha kassettbandspelaren som orkar dra runt dom gamla banden och sedan ska dom helst inte ha fastnat ihop, och inte gå så trögt att det inte funkar att kunna snurra runt dom små ”hjulen” med en blyertspenna.

Jag avslutar inlägget med två låtar vi lyssnade på igår, och önskar er alla en trevlig söndag! Första låten med Mungo Jerry, tillägnas Theresé och hennes gamla BMW :D, och den andra låten var en sån där som man glömt bort men kommer ihåg.


Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Lena i Wales

  Grattis till dej också.På min blogg ser du att det är fler som heter Maria, ha, ha!
  Vad kul med Mungo Jerry. Träffade dem en del i Brighton för ca 45 år sedan. De var underhållande, kan man säja. Resten är privat!
  Ha en bra söndag!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja ser där, man var inte ensam om att heta Maria 😀 Roligt att du träffat Mungo Jerry, privat, hm…nu får man klura 😀

 2. Helena Nilsson Springare

  Haha.. å jag heter oxå Maria fast i andra namn 😀
  Men jag vill inte heta det så jag låtsas att jag bara heter Helena hihi.. Grattis iaf! kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ok, Maria Helena, då får jag gratulera dig med 😀 Jag har ju bara ett namn, så jag kan inte välja, men jag tror inte att jag vill heta nåt annat, inte nu, då det är inarbetat 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten