Slurp sa det bara…

Jag som var så glad att jag fått i ordning en symaskin, efter flera år av att hand sy, tyg lim, och så vidare. Jo, det funkar, det med, men är ändå lite mer pyssel. Krånglet med symaskinen är väl att den ska dras fram, men sedan går det undan.
Så var det dags att sy in några byxor igen, och en favorit tröja, jag haft i många, många år. Då jag höll på med tröjan, som värst, så upptäckte jag ett litet hål, på baksidan, nå, det syr man väl lätt igen, tänkte jag.

Och testade, slurp, sa det så satt tröjan fast, nere i matar saken. Den var som gjuten, där. Fick ta i lite och när den släppte så slapp även en bit av tröjan. Nu började man känna sig lätt frustrerad. Men man ger ju inte upp, utan jag tänkte att jag tar en liten bit av tyget jag klippt bort, och lagar det större hålet, med. Borde ju funka, och det sitter ju där bak, så det syns nog inte.

Trodde hon ja…ett ännu större slurp och nu satt tröjan som nerkörd i maskinen och då jag drog så blev hålet, typ, som två femkronor, och där var det bara att slänga bort, favvo tröjan, svära åt maskinen som nu åker på återvinningen, och jag lämnar in en annan maskin för service, jag vill inte vara utan, heller.

Jag har i min viktnedgång och om modellering av kroppsdelar, hamnat mellan två storlekar, det är också irriterande, byxorna jag har och tjaschar runt i, är för stor i baken, men jag gissar att en storlek mindre, så är dom för tight, vad gör man då? Är less på att springa och dra upp byxorna, hela tiden. Hängslen, ja, fast det är som med vissa andra saker, det skulle aldrig falla mig in, sådeså.

Roligt att höra kommentarer numer, som: Vad smal du blivit! Vad du är mager! Vad liten du är! Haha…jo tjena, jag har nog kvar att ta av, så speciellt mager är jag inte, Men ser ut att ha blivit 10 år äldre, då jag inte längre har nåt att fylla ut mina rynkor i ansiktet, med.

Fast rynkor är inget som skrämt mig, jag tyckte min farmor såg tuff ut med sina, så jag får väl hoppas  att jag kommer att fortsätta tänka så, om mina, också 😀
Här är en bild, tagen 1 månad innan operation:

2015-08-31 18.39.59Och så här gammal är jag idag…5 månader äldre, eller hur var det nu? 😀

2016-02-23 15.02.09Ha det gott, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Min symaskin kan också äta tyg ibland. Men den är ju i alla fall så elektronisk att den stänger av när motståndet blir för stort. Jag brukar kunna rädda tyget åtminstone. Jag har lärt mig att även om den försvinner ner i undertrådshållaren, och man vill skylla på undertråden så är det faktiskt ofta övertråden som ställt till det. Om jag efter att symaskinen fått sig en mumsbit sedan trär om tråden så brukar den fungera som den ska.
  Syr man i så där tunna tyger att det försvinner en bit borde du skaffa lite ”Tear easy” en typ av Vliselin som man stryker på, på baksidan av tyget så det blir stabilt och sedan drar lös när man är färdig.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag undrar om det inte är själva matar plattan, den med taggarna, som gjorde detta, maskinen lät konstigt efteråt. Men jag tror inte heller att jag fick upp allt som åkte ner där. Du har ju en symaskinernas Rolls Royce, min är säkert från 70 talet 😀

 2. Helena Nilsson Springare

  Folk som säger saker som att man är ”mager”… UUUSCH!! så fruktansvärt oförskämt alltså. 1. Det är ett väääldigt negativt ord. 2. Är det okej åt ”andra” hållet? Att säga att nån är ”Fet”? 3. Om folk kommenterar på ett sånt sätt så är det verkligen ingen komplimang. Fy bubblan!!

  Jag konstaterar bara att du alltid är fin… oavsett hur stor eller liten eller lagom du är!! 🙂

  Kraaam <3

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Fast i mitt fall är det mest för att säga att jag blivit lite mindre 😀 Men jag förstår ju att detta ord är negativt laddat, för dom som inte är så stora, och tvärtom, fet eller tjock är inte heller ok…möjligtvis stöddig, då 😀 Såg du inte klippet jag lagt ut förut, från serietidningen…Fröken vet allt, får en fråga ”Varför ska tjocka personer reagera mot att kallas tjocka, om dom verkligen är tjocka? Vad är din åsikt?” Och fröken vet allt, svarar ”Käre tjockskalle… Den var bra va 😀 Tack Helena, du är fin, du med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten