GĂ„rdagens upphittade đŸ˜Č

Jan A brukar vara en frekvent upphittare av saker. Han ramlar över dom pĂ„ sina promenader, tar kort och slĂ€nger ut pĂ„ FB… ”dagens upphittade”.

Det har varit allt frĂ„n skor, fisk, mössor, medaljer, godispĂ„sar…ja, you name it. Jag hittar saker pĂ„ vĂ„ra prommisar med. Fast den hĂ€r, hm, vem kan ha tappat den? Jag kĂ€nde mig lĂ€tt motvillig till att ens peta pĂ„ den, sĂ„ det blev ingen bĂ€ttre bild, men jag gissar att ni kan lĂ€sa vad som stĂ„r pĂ„ den.


Eller sÄ Àr det inte borttappat utan uppsatt för att den som gjort det, vill hitta en donator, hm. Blir detta i framtiden, ett barn som resultat, fÄr dom berÀtta att dom hittat barnets förÀldrar pÄ en lyktstolpe i UmeÄ.

Och jo, ett par vantar var det ocksÄ, pÄ gÄrdagens hitteliste.


I förra veckan, snubblade vi över denna.


AlltsĂ„ vad Ă€r det med VĂ€sterslĂ€tt och BH:ar Vi har ju inte glömt Åkes 60 Ă„rs kalas, dĂ„ jag dagen efter, hittade en BH pĂ„ en av stolarna dĂ€rute. Den jag hittade nu, var inte mĂ„nga meter ifrĂ„n vĂ„r gĂ„rd, hahaa…

ApropÄ kalas, sÄ var det idag för 5 Är sedan, vi anordnade ett för mamma, som dÄ fyllde jÀmna 70. HÀr stÄr vi och gömmer oss bakom huset dÄ hon och Bosse glider förbi i BrÀllas bil med han som chaufför.


DĂ„ hade Ă€ven TheresĂ©, Anders och Sally kommit upp hit och lillebror Lars. Utan att mamma visste om det. KvĂ€llen innan hade vi planeringsmöte, hemma hos oss. Ett mycket trevligt sĂ„dant. Jomen det vet ni vĂ€l, planering Ă€r A och O 😉

Det höll dock pĂ„ gĂ„ i stöpet, dĂ„ vi involverade Bosse i vĂ„ra planer och hans uppgift var att hĂ„lla mamma frĂ„n balkongen sĂ„ hon inte skulle se att vi smög omkring dĂ€rute. Mamma ville inte se pĂ„ teve, fast han försökte, nĂ€, och dĂ„ det inte gick tyckte han att dom skulle gĂ„ och lĂ€gga sig och vila…men se nĂ€pp, den gubben gick inte heller.

NĂ„ja, det var ju inte hela vĂ€rlden, hon hade inte sett oss i alla fall, men undrade varför Bosse sĂ„ entrĂ€get, försökte med bĂ„de det ena och det andra 😁

Och idag, Ă€r det Tina och Christians bröllopsdag. Dom gifte sig för 7 Ă„r sedan, och dĂ„ var det jag som var chaufför. Grattis pĂ„ eran dag, nu vet ju jag att ni redan firat den, och sitter i detta nu i varsitt land. Men man kan fira och minnas Ă€ndĂ„ 💞

Vi, jag och Winstone, upptÀckte nÄt konstigt igÄr, nere vid TvÀrÄn. Vad hÀnder med en av stolparna i fartsÀnkartrion?


Är det ett djur som försöker putta upp den, eller Ă€r det nĂ„n som försöker grĂ€va upp och ta med lite ved hem, Ă€r det för blött i backen och den Ă€r underminerad eller trycks den upp av annat…jĂ€mmarns vad nyfiken jag blir. TĂ€nk om det Ă€r bottenpluggen och nĂ€r den ryker, dĂ„ svĂ€mmar Ă„n över pĂ„ riktigt đŸ€ȘđŸ€Ł

SÄ var det fredag igen. KÀnns tvunget att ta fram den dÀr draken med snabel sÄ man fÄr rena golv. Har 3 samtal, jag ska ta, och sedan bara chilla hemmavid. Ni fÄr ha en underbar fredag, allihop, Àven om solen lyser med sin frÄnvaro. Men den lyste ju fint igÄr, i alla fall.

Maria Lundmark HĂ€llsten