Svart, svart och svart, vilket mörker 🌚

Det var nÄgon, i nÄn av alla grupper jag Àr med i pÄ fejjan, som berÀttande att han sett lite fel. Killen kom ut frÄn badrummet, nyduschad och sÄg sin svarta katt, sitta dÀrute pÄ altanen och ville komma in.

Han gick och öppnade altandörren och frÄgade dÄ om kisse ville komma in. Katten sÄg tÀmligen förnÀrmad ut och rörde inte en fena. NÀhÀnÀ, strunta i det dÄ, sa killen och stÀngde dörren.

Han fortsatte göra sig klar, pĂ„ med klĂ€der och sist av allt, glasögonen. Sen gick han och kollade om katten fortfarande satt kvar vid dörren, och guess what… Den gjorde det, det var nĂ€mligen ingen katt, utan en svart vattenkanna som stod dĂ€rute vid dörren. Hahaaa….

DÀr kunde jag ha lÀst detta, skrattat och gÄtt vidare med mitt. Men sÄ var jag och Winstone ute och gick, dagen efter detta inlÀgg. Vi rundade lekparken hÀrnere och jag hade Winstone nÄgra meter ifrÄn mig. SÄ fick jag plötsligt syn pÄ en stor, svart katt, som lÄg lÀngre bort och hukade sig.

Jag saktade ner stegen och tittade bÄde en och tvÄ gÄnger. Detta mÄste ju vara en raskatt av nÄt slag, sÄ mycket pÀls som den hade och storleken.

Trodde jag skulle fÄ en bÀttre bild av den, men den lÄg blickstilla. Jag blev orolig att den skulle attackera om den tyckte att Winstone kom för nÀra, sÄ jag kallade in honom och vi gick med raska steg, vidare.

IgÄr hade jag glasögonen pÄ mig dÄ vi gick. Och hör och hÀpna, katten var kvar i lekparken. Men detta var inte heller nÄn katt, haha, utan en svart hink. Jisses, jag behöver verkligen glasögonen om jag ska se nÄt pÄ hÄll.

IgĂ„r blev det att jobba utomhus. Jag klippte grĂ€smattan, rensade ogrĂ€s, drog lĂ„nggrĂ€s med bara hĂ€nderna, krattade barr till förbannelse. Den största tallen vi har pĂ„ gĂ„rden, mĂ„ste ha gĂ„tt in i höst mode, och fick en jĂ€drans massa döda barr som blĂ„ste ner. Fick ihop 5 sĂ€ckar, och dĂ„ har jag kvar 2 stycken högar som jag inte hade sĂ€ckar till. Varav en befinner sig pĂ„ vĂ„r grannes tomt…jo det blĂ„ser ner dĂ€r ocksĂ„.

Gjorde ett nytt myggnÀt till takluckan i bussen, inte sÄ lÀtt som det kan lÄta. Det ska ju sitta fast ocksÄ. Har sprutmÄlat handtag till nÄgra luckor, vi fick upp den nya krok anordningen för ytterklÀder, och paraplystÀllet Àr Äter pÄ plats. Bilder kommer sedan.

Nu funderar jag pÄ att göra ett hÀnghörn till Sally, pÄ sovloftet. Mjuka filtar och en drös med kuddar, kanske. Det hÀr loftet Àr rÀtt stort ÀndÄ. Har en bredd pÄ 140cm. Men det anvÀnds inte lÀngre, dÄ Nicco har slutat Äka med oss. Fast vem vet, in the future, vid tÀvling, kan det vara gott att finna en extra sovplats, sÄ den ska dÄ inte tas bort.

Den hĂ€r bilden dök upp som 1 Ă„rs minne idag. Om 5 dagar sitter vi i stugan igen och jag hoppas pĂ„ ett superbra vĂ€der, detta Ă„r ocksĂ„. Önskar er alla en fin söndag!

Maria Lundmark HĂ€llsten