Tips och trix 😉

Winstone fick sin dusch och i vĂ€rmen gick det rĂ€tt fort att torka. SjĂ€lv tillbringade jag en lĂ€ngre stund i skuggan. Som vanligt i sommartid, Ă€r det strunt samma om man vĂ€ljer att sitta inne i 26 graders vĂ€rme eller ute i skuggan…med samma temperatur.

PÄminns dock om sÀmre tider, dÄ vi bodde pÄ NÀckrosvÀgen, lÀngst upp, med 2 stora fönster samt 2 vÀdringsfönster, ut mot solen. Vi hade konstant 33 grader i kök och sovrum. Det var ounderbart, att stÄ och laga mat, samt genomföra andra smÄ hushÄlls sysslor.

SĂ„ vi har det klart bĂ€ttre hĂ€r. Och sitta ute Ă€r Ă€ndĂ„ aningens bĂ€ttre, för dĂ€r Ă€r det dĂ„ rotation pĂ„ luften. DĂ„ Åke kom hem började vi med middag utomhus. Den hade jag införskaffat pĂ„ bĂ€sta Ullas kondis i stan. En bit smörgĂ„stĂ„rta Ă„t oss var.

Tog ett Ă€revarv runt stan innan vi parkerade oss hĂ€rute. Åke tog fram sitt blĂ„ tĂ€lt, fĂ„r duga till kvĂ€llen. Jag kom pĂ„ att vi har ett fult grönt bord, sĂ„ det slets fram och jag letade upp fĂ€rg och pensel, sĂ„ nu Ă€r det mĂ„lat. HĂ„ller det i sommar Ă€r det bra, nya ben hade kanske varit nĂ„t att satsa pĂ„, den dagen det faller ihop.

Det var helt underbart att fĂ„ sitta ute, sĂ„pass sent och inte huttra och frysa eller jagas av mygg. Den hĂ€r bilden knĂ€ppte jag 20.30, och la ut pĂ„ fejjan med texten: Sommar pĂ„ riktigt. Den hĂ€r tiden pĂ„ dygnet och vi sitter i skuggan… och Åke… har inga lĂ„ngkalsonger pĂ„ sig đŸ€Ł

Idag ska jag ge mig pĂ„ att förgrilla flĂ€skfilĂ©. Handla det dĂ€r sista, som man kom pĂ„ att man kanske skulle ha behövt. Sno ihop en sallad och en dallas sallad. Dammsuga och helt klart, köra ett till varv runt stan…och det Ă€r bara för att vi kan och inte av nĂ„n annan anledning.

Om man inte har nĂ„t förutbestĂ€mt att göra, men Ă€ndĂ„ vill, sĂ„ kan jag tipsa om lite saker. Du kan gĂ„ in i en hiss full med folk (anvĂ€nd munskydd) och sĂ€g med hög röst. Jag förstĂ„r att ni nu undrar varför jag samlat er hĂ€r, idag. Hehe…

Eller du kan fylla en tom majonnÀsburk med vaniljpudding, sÀtta dig i parken och sleva i dig puddingen, till andras förundran.

Spring in i en affÀr och frÄga vilket Ärtal det Àr. NÀr nÄn svarar, ropar du, JAAA det fungerande, medan du springer ut med viftande armar.

Köp en papegoja, lÀr den att sÀga, HjÀlp, jag har förvandlats till en papegoja.

Slut tipsat, om ni gör nÄt av det sÄ fÄr ni gÀrna tala om hur det gick.


NÀpp, nu ska hÀr marineras flÀskfilé. Ha en toppen lördag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten